10N.- Torra torna a trucar a Sánchez i li responen que estava reunit

Publicat 11/11/2019 16:15:16CET
El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, vota a l'Escola Oficial d'Idiomes del districte de Sant Gervasi a Barcelona en les eleccions generals del 10 de novembre del 2019.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a trucar aquest dilluns al president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, una vegada celebrades les eleccions generals, però li han respost que estava reunit i no podia atendre'l.

Fonts de Presidència de la Generalitat han explicat que el president català ha trucat a les 9.45 hores a La Moncloa, i la resposta ha estat que el líder del PSOE estava reunit.

La trucada se suma a les cinc que ja li va fer abans de les eleccions generals sense aconseguir cap resposta en un moment en el qual part de la societat catalana es mobilitzava en contra de la sentència del Tribunal Suprem (TS) als presos independentistes.

No obstant això, Sánchez al·legava que no responia Torra perquè considerava que havia de "condemnar la violència" que durant dues setmanes va haver-hi en diversos municipis de Catalunya.

Aquest mateix dilluns, Torra ha demanat a Sánchez que "és l'hora, més que mai, del 'sit and talk and democracy' després de la victòria de l'independentisme a Catalunya en les eleccions generals amb l'objectiu de resoldre el conflicte català.

"És l'hora que el president Sánchez, o qui aspiri a ser president, s'assegui a parlar. És l'hora de no amagar-se i parlar de solucions reals sobre un conflicte polític que no mereix el menyspreu, i encara menys una no-resposta o una resposta autoritària", ha subratllat.