Publicat 8/11/2019 23:17:04 +01:00CET

10N.- Otegi (EH Bildu) demana sumar 2 milions de vots i 30 diputats entre els sobiranistes

PAMPLONA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha demanat "aconseguir 2 milions de vots i 30 diputats per fer front a la involució", vots que se sumen amb les forces signatàries de la declaració de Llotja de Mar, entre les quals ha citat ERC, JxCat i les CUP.

Otegi ha participat aquest divendres en l'acte de tancament de campanya d'EH Bildu, que s'ha celebrat en el frontó Labrit de Pamplona, i que ha comptat també amb les intervencions de la candidata navarresa al Congrés Bel Pozueta i el portaveu de la coalició a l'Ajuntament de Pamplona, Joseba Asiron.

El dirigent abertzale ha destacat que "la gent està activada: això és fonamental per tenir un bon resultat". Així i tot, ha dit que "en la vida de vegades es guanya i en tot cas sempre s'aprèn per aconseguir que se segueixi lluitant fins a aconseguir els últims objectius. Aquest és el nostre compromís".

El coordinador d'EH Bildu ha afirmat que "la deriva de l'Estat és una deriva autoritària, i aquesta setmana n'hem tingut dos exemples: un cop d'Estat digital a la turca i una proposició de llei en l'Assemblea de Madrid demanant la il·legalització dels partits independentista". "Són dos senyals del que s'està preparant".

Arnaldo Otegi ha ressaltat que "només hi ha una via per accedir a l'assalt als cels i passa per Barcelona, Santiago i Iruña; per cap altre lloc". "Aquesta és la via que derrota l'herència del franquisme", ha subratllat.

"Anem a Madrid perquè ens retornin als nostres d'una vegada per sempre i portar-los a casa" i per "impulsar polítiques socials". "Si volem viure en societats justes i democràtiques cal sortir de l'Estat espanyol i construir les nostres pròpies repúbliques", ha afirmat.

"Els diem als feixistes que no passaran i, si passen, tornarem a ser aquí", ha ressaltat Otegi. "Van guanyar una guerra, van guanyar la Transició i volen guanyar el relat, però no els ho permetren", ha defensat.