10N.- La JEC insta Ciutadans a denunciar a Barcelona l'acampada independentista d'estudiants, no a Madrid

Publicat 4/11/2019 18:06:30CET
La portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán, a Barcelona (Espanya), a 23 d'octubre del 2019.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Central (JEC) ha recomanat a Ciutadans denunciar davant l'organisme arbitral de Barcelona l'acampada que estudiants independentistes han desplegat en aquesta ciutat, en comptes de recórrer a l'organisme estatal.

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha justificat aquest dilluns la presentació de la denúncia davant la JEC per l'acampada de la plaça d'Universitat de Barcelona, i ha al·legat que els estudiants independentistes impedeixen que la resta de partits puguin utilitzar un dels espais habilitats per fer campanya.

Segons ha defensat, aquesta plaça és un espai estratègic on se celebren actes de campanya i en canvi s'està permetent que els acampats cridin proclames que coincideixen amb els programes dels partits independentistes: "Què passarà en la jornada de reflexió? I què passarà el 10 de novembre?", s'ha preguntat.

Ha marcat una reunió de la JEC, el president de l'organisme estatal, el magistrat Antonio Jesús Fonseca-Herrero, ha decidit traslladar la denúncia a la Junta Electoral Provincial de Barcelona, "per ser l'òrgan de l'Administració electoral competent en matèria de celebració d'actes públics de campanya electoral a l'efecte que adopti la decisió que estimi pertinent".

I, en aquest sentit, ha indicat a Ciutadans que "les queixes que pogués plantejar respecte de la possible pertorbació que aquesta formació pugui haver tingut en el seu dret a utilitzar els locals oficials i llocs públics per fer actes de campanya electoral que li hagin estat adjudicats, haurà de presentar-les davant la Junta Electoral de Zona corresponent", que en aquest cas és la de Barcelona.

el més llegit

 1. 1

  Podem demana blindar prestacions i reforçar serveis públics abans d'anar a eleccions

 2. 2

  Pere Aragonès afirma que els pressupostos anteposen els interessos "de país" als de partit

 3. 3

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 4. 4

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 5. 5

  La TransPerfect Mountain Challenge 2020 incorpora una cursa BTT i diverses activitats solidàries

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista