Publicado 07/05/2015 13:11

La Regió Metropolitana de Barcelona concentra el 80% de les patents europees de Catalunya

BARCELONA, 7 maig (EUROPA PRESS) -

La Regió Metropolitana de Barcelona (RMB) --integrada per set comarques de la província-- concentra més del 80% de les patents europees registrades a Catalunya i representa el 30% del total a Espanya.

Entre 2005 i 2012, la RMB ha registrat 2.677 patents, Catalunya 3.189 i 8.663 a tot Espanya, segons l'informe 'La innovació tecnològica a la RMB: localització i tecnologia de les patents europees', elaborat pel Pacte industrial de la RMB, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Els sectors amb més patents registrades en la RMB són el de la química i el de l'enginyeria mecànica, que també són els més exportadors.

PROPOSTES

L'informe també proposa propostes per millorar la innovació a la zona: es demana a les administracions locals que facilitin el finançament a les empreses per fer front als costos del registre de patents.

També es demana a les administracions que impulsin la col·laboració entre empreses per superar les limitacions que imposa la "petita dimensió" de les companyies, que la cooperació s'estengui als centres tecnològics i universitats, i que es dissenyi una estratègia d'especialització del territori.

La RMB està formada per les comarques barcelonines de l'Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

El Pacte Industrial és una associació creada el 1997, que integra administracions, sindicats i patronals, i que té com a objectiu millorar la competitivitat en la indústria, crear ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat en el territori metropolità.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés