Actualizado 12/11/2018 10:58

Pisarello aposta per regular les plataformes que operen a les ciutats per beneficiar el "bé comú"

Mayo Fuster, Sonam Velani, Gerardo Pisarello, Pilar Martínez i Udo Kock
Europa Press

Es posa en marxa el Sharing Cities Summit 2018, en què es reuniran 48 ciutats internacionals

BARCELONA, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha apostat per regular les plataformes digitals que operen a les ciutats per beneficiar el "bé comú" en el marc de la cimera Sharing Cities Summit 2018, i ha recordat que els avenços tecnològics han comportat reptes que mai abans no havien existit.

"La tecnologia no és mai neutra. Necessitem un marc si volem beneficiar el ben comú i aquí necessitem arribar a principis comuns per poder afrontar el repte de regular les grans plataformes digitals que impacten el dia a dia de les ciutats", ha expressat Pisarello durant la seva intervenció en l'obertura.

La trobada reunirà 48 ciutats internacionals per reivindicar una nova regulació de plataformes digitals com Airbnb, Uber i Deliveroo, i abordarà la Declaració de les Ciutats Col·laboratives, en la qual s'establirà un marc comú per diferenciar els diferents tipus de plataformes en funció de si tenen qualitats col·laboratives o no, a més de fixar els principis i compromisos per garantir la sobirania de les ciutats.

En aquest sentit, Pisarello ha assegurat que Barcelona és una ciutat innovadora i creativa que fa front als grans reptes globals com la resta de ciutats: "Internet obre noves maneres de cooperació que eren inimaginables fa uns anys", i ha convingut que la cimera reforçarà la col·laboració entre iguals.

La vicerectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Pastora Martínez, ha reivindicat treballar per afavorir un canvi de sistema econòmic que posi a les persones al centre, i ha apostat per convertir la universitat en una plataforma de coneixement obert.

El primer tinent d'alcalde d'Amsterdam, Udo Kock, ha reclamat a les plataformes que col·laborin amb els governs municipals: "Treballeu amb nosaltres, no contra nosaltres. Ens necessitem els uns als altres", i ha apostat per interactuar-hi i analitzar les experiències de les ciutats col·laboradores.

La tinent d'alcalde d'Habitatge i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Nova York, Sonam Velani, també ha subratllat la necessitat d'actualitzar la regulació de les plataformes digitals: "Moltes vegades, les plataformes neixen i impacten a les ciutats ràpidament. Ens enxampen amb la guàrdia baixa", ha admès.

Entre les ciutats que assisteixen en aquesta cimera, destaquen Lisboa, Madrid, Mont-real, Nova York, París, Sao Paulo, Seül, Singapur, Estocolm, Viena, Buenos Aires, Praga, l'Haia , València, Vitòria-Gasteiz, Bristol, Gant, Kobe, Santiago de Compostel·la, San Francisco, Bilbao i Tel Aviv, entre d'altres.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés