Publicado 06/11/2023 18:26

Mascort i Gil inauguren el Gastronomic Forum Barcelona 2023

Inauguració del Gastronomic Forum Barcelona 2023
EUROPA PRESS

Hi participen més de 350 empreses de 'food service' i 100 cuiners al recinte Montjuïc de Fira

BARCELONA, 6 nov. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i la regidora de Comerç de Barcelona, Raquel Gil, han inaugurat aquest dilluns el saló Gastronomic Forum Barcelona 2023.

Ho han fet amb un recorregut per diferents expositors de l'esdeveniment, que se celebra fins dimecres al recinte Montjuïc de Fira de Barcelona, al costat del president de Fira de Barcelona, Pau Relat; el director general del recinte firal, Constantí Serrallonga; els codirectors del saló, Josep Alcaraz i Pep Palau, i el director general d'Alimentaria Exhibition, Toni Valls, entre d'altres.

Han recorregut l'Espai Catalunya, en la qual participen un centenar d'empreses catalanes juntament amb la Conselleria d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, com DO Siurana, DOP les Garrigues, Vins i Caves Portell i Ros Marina Viticultors, entre d'altres.

A més a més, han visitat els espais de Granada, la Corunya, Menorca i Galícia, i en aquest últim han estat rebuts amb una actuació de la Real Banda de Gaitas de la Diputació d'Ourense.

Welbilt, Damm, Gran Blau, Carnia, BonÀrea, Estrella Galicia, Makro i Estela Vins han estat altres dels expositors on s'han aturat.

AULA MERCAT

També han visitat l'espai Aula del Mercat Metropolità, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, Mercabarna i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que reuneix 14 expositors de productors ecològics i de proximitat del mercat metropolità.

En unes declaracions als periodistes, Gil ha explicat que aquesta iniciativa s'emmarca dins l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 i pretén explicar "les bondats del producte sostenible i de proximitat que hi ha a través de Mercabarna i altres productors locals" a l'àrea metropolitana.

Ha apuntat que a l'espai s'hi poden trobar activitats que van des de com evitar el desaprofitament alimentari fins a la presentació de la millor pizza del món.

200 PETITS PRODUCTORS

En aquesta edició hi participen més de 350 empreses de 'foodservice', entre les quals hi ha 200 petits productors enogastronòmics.

A més a més, entre els tres dies uns 100 cuiners que sumen 66 estrelles Michelin --com Joan Roca, Albert Adrià, Bego Rodrigo, Kamilla Seidler, Jesús Sánchez, Oriol Castro i Lucía Freitas-- participaran en 120 activitats programades.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés