Publicado 28/11/2023 12:44

La II Barcelona Deep Tech Summit aposta per la collaboració públic-privada

Presentació de la Barcelona Deep Tech Summit
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

L'Ajuntament reivindica Barcelona com la "capital científica d'Espanya"

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La II edició de la Barcelona Deep Tech Summit s'ha inaugurat aquest dilluns amb una reivindicació compartida en favor de la collaboració entre administracions, universitats i empreses del sector de la innovació tecnolgica i científica.

En l'acte de presentació de la cimera hi han participat el rector de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC), Daniel Crespo; el director general d'Innovació i Emprenedoria d'Acció (Generalitat), Lluís Junc; i la secretria general d'Innovació del Ministeri de Cincia, Teresa Riesgo.

Aquest dimarts i dimecres, start-ups, universitats, inversors especialitzats, institucions i experts exposen al Palau de Congressos de Barcelona les últimes tendncies i expliquen com accelerar l'accés de les iniciatives al mercat, en mbits com la transició energtica, la digitalització de la indústria, la connectivitat, la biomedicina i el canvi climtic.

La Barcelona Deep Tech Summit est organitzada per Acció (de la Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat) i la Conselleria de Recerca i Universitats, juntament amb l'Ajuntament de Barcelona i les universitats UPC, UB, UPF, UOC i UAB.

"CAPITAL CIENTÍFICA D'ESPANYA"

El tinent d'alcalde d'Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, ha reivindicat que la ciutat és "la capital científica d'Espanya i és una de les ciutats principals" d'Europa quan es parla de tecnologia i cincia.

Valls ha defensat la necessitat d'enfortir la relació entre les universitats i les empreses perqu, segons les seves xifres, és el quart estat amb més treballs acadmics publicats sobre cincia a Europa "per en transferncia tecnolgica és el número 11".

MÉS START-UPS TECNOLGIQUES

El director general d'innovació d'Acció ha posat en valor que Barcelona tingui 320 start-ups tecnolgiques, "10% més que l'any passat, que generen prop de 2.300 llocs de feina. Per el més important és que és un ecosistema molt dinmic".

Junc ha demanat la collaboració de totes les administracions per fomentar el sector d'innovació tecnolgica i científica: "Si no hi ha aquesta unió de forces, el Deep Tech no funcionar".

Representant les universitats que collaboren en l'organització de l'esdeveniment (UPC, UB, UPF, UOC i UAB ), el rector de la UPC ha destacat "el cercle virtuós" que hi ha a Barcelona en termes d'emprenedoria i transferncia del coneixement tecnolgic.

A més a més, Crespo ha assegurat que "la percepció de la societat davant aquestes noves tecnologies est millorant".

CALEN "BONES NORMES"

La secretria general d'innovació del Govern, Teresa Riesgo, s'ha referit al concepte d'autonomia estratgica oberta, que s'aconseguir, ha relatat, desenvolupant una economia per a Europa més resilient per als prxims anys i aprovant "unes bones normes", com la llei de start-ups o la reforma de la llei de la cincia, que ha recordat que es van aprovar sense vots en contra.

En aquest sentit, Riesgo ha afirmat que el Ministeri de Cincia té "un especial inters en tot aquell sistema emprenedor que est basat en el coneixement, basat en el coneixement científic, que és aix que anomenem Deep Tech", i s'ha afegit a remarcar la importncia d'una collaboració públic-privada.

ECOSISTEMA DEEP TECH

Segons dades d'Acció, les 320 start-ups que treballen en tecnologies Deep Tech a Catalunya generen 2.340 llocs de feina i facturen 161 milions d'euros.

Les empreses emergents d'aquest sector representen un 15,8% de l'ecosistema de start-ups catalanes i es dediquen principalment a biotecnologia (40%), intelligncia artificial (23%), robtica (8,6%) i fotnica (5,9%).

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés