Publicado 09/05/2024 18:58

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona creen la taula sectorial per a la descarbonització de la nàutica

Taula sectorial per a la descarbonització de la nàutica impulsada per la Generalitat i l'Ajuntament
FUNDACIÓ BARCELONA CAPITAL NÁUTICA

BARCELONA, 9 maig (EUROPA PRESS) -

La Generalitat --a través de l'agència Acció-- i l'Ajuntament de Barcelona --a través de Barcelona Activa--, totes dues amb el suport de la Fundació Capital Nàutica, han constituït aquest dijous la taula sectorial per a la descarbonització de la nàutica.

Amb aquesta iniciativa volen posicionar Catalunya i Barcelona com un hub global en aquest àmbit, fomentar l'ús de nous combustibles renovables aplicats a la nàutica i enfortir l'ecosistema de la cadena de valor a Catalunya, informen en un comunicat conjunt.

Estan convidats a formar-ne part més de 100 agents de tota la cadena de valor del sector, com altres administracions públiques, universitats, drassanes, fabricants de components i de l'electrònica nàutica i sistemes de recàrrega, entre d'altres.

La taula està presidida pel secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat i conseller delegat d'Acció, Albert Castellanos, i el director general de Barcelona Activa, Lorenzo Di Pietro.

S'estructurarà en diversos eixos i grups de treball, i es definiran actuacions concretes per millorar la competitivitat, algunes de les quals ja estan en marxa i s'anunciaran pròximament.

En una primera fase se centrarà en l'àmbit de les embarcacions d'esbarjo i després explorarà el sector marítim professional de transport de mercaderies i persones, per tal d'articular i enfortir l'ecosistema de la nàutica al llarg de tota la cadena de valor.

Aquesta taula forma part dels projectes impulsats per les administracions públiques dins la 37a Copa Amèrica a través de la Fundació Barcelona Capital Nàutica.

"EL MOMENT IDONI"

Tots els assistents a aquesta primera reunió han coincidit en el fet que "el moment és idoni" per enfortir i desenvolupar l'ecosistema i els diferents segments de la cadena de valor de l'electrificació en la nàutica, subratlla el mateix comunicat.

En aquest context, la Fundació Barcelona Capital Nàutica també ha impulsat una iniciativa de millora de la competitivitat del sector i ha proposat a la Taula un estudi per concloure un Pla d'Acció conjunt i concret per contribuir al desenvolupament i millora de la competitivitat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés