Publicado 10/10/2023 16:07

La comunitat educativa de Barcelona vol que la programació sigui obligatòria, segons un informe

L'Ajuntament de Barcelona presenta l'Observatori de l'Educadió Computacional.
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

L'Ajuntament i Code.org presenten l'Observatori de l'Educació Computacional

BARCELONA, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

El 84% de la comunitat educativa de Barcelona vol que la programació sigui una assignatura obligatòria, segons l'informe de l'Observatori de l'Educació Computacional, elaborat per l'Institut Telling amb Code.org i el suport de Barcelona Activa amb enquestes realitzades a 1.600 persones.

L'Ajuntament de Barcelona i Code.org han presentat aquest dimarts l'Observatori, coincidint amb la setmana del Codi de la Unió Europea, amb conclusions que "posen de manifest la importància de la formació en programació a les escoles i instituts", informa el consistori en un comunicat.

Aquest informe, que "servirà de marc d'acció per avançar cap a les competències Steam a la ciutat", també indica que el 72% dels enquestats creu que la programació en els plans d'estudi promou la igualtat d'oportunitats.

D'aquestes dades s'extreu que un 62% opina que el mercat laboral té problemes per trobar professionals amb formació en les disciplines tecnològiques, i s'ha evidenciat que l'aprenentatge de la navegació i l'ús d'Internet és un 5% més gran a Barcelona que en la resta d'Espanya.

Amb tot, els centres que han integrat la programació amb un èxit més gran són els que compten amb un equip docent amb altes competències digitals, encara que la presència de la programació als centres educatius, segons l'Observatori, "és desigual".

El fet que sigui desigual s'apunta a diversos factors, com la falta de recursos materials, "l'escassetat de professorat especialitzat en la matèria", la tipologia i la complexitat del centre educatiu, entre d'altres.

INCENTIVAR EL TALENT DIGITAL

A l'acte de presentació de l'Observatori, la regidora de Promoció Econòmica i Treball i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha destacat la importància de "promoure iniciatives que incentivin el talent digital, el científic i el femení", i que puguin mantenir-se a llarg termini.

"Aquest observatori ens obre la porta a continuar avançant, donant els passos necessaris per tal que el professorat pugui tenir els recursos i els coneixements per treballar amb idoneïtat", i ha reivindicat iniciatives que Barcelona Activa ja està duent a terme en aquest sentit.

Per la seva banda, el director de Code.org, Fran García del Pou, ha agraït el suport de Barcelona Activa per realitzar l'estudi: "Ens permet definir les línies de treball en la nostra tasca de fomentar l'aprenentatge de la programació i d'altres disciplines de la informàtica durant la vida escolar de l'alumnat".

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés