Publicado 10/11/2021 12:12

Barcelona i la UOC impulsen una campanya de cofinanament per digitalitzar l'economia social

Archivo - Arxiu - Campanya de cofinanament MatchImpulsa
AJUNTAMENT DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) han creat una campanya de cofinanament per impulsar la digitalització de l'economia social i solidria de Barcelona en el programa MatchImpulsa, que pretén fomentar la digitalització d'aquest tipus d'economia.

Ho han explicat aquest dimecres en roda de premsa el comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentria de Barcelona, Álvaro Porro; la vicerectora de la UOC, ngels Fitó; la directora de la Ctedra Oberta en Economia Digital, Mayo Fuster; i la directora de Desenvolupament Socioeconmic de Proximitat de Barcelona Activa, Emilia Palls.

El MatchImpulsa, que consta de diverses fases, es va presentar al maig i aquest dimecres ha comenat la tercera etapa, amb el nom MatchImpulsa 10.

En aquesta etapa s'han seleccionat deu projectes de la fase anterior, que seran cofinanats a través d'una campanya de 'matchfunding', a través de la qual per cada euro de la ciutadania mitjanant una campanya de 'crowdfunding', l'administració pública n'aportar un altre.

"Estem en un moment important d'expansió i creixement de l'economia solidria i també en un canvi important en tots els nivells de l'economia i és important que els que estem compromesos amb l'economia social no ens oblidem de l'economia digital", ha dit Porro.

"Els processos de digitalització tendeixen a reforar les desigualtats de gnere, per aix el programa és transversalment feminista", ha afegit Fuster.

Alguns dels projectes participants són Femnoise, que connecta dones del món de la música; Igualitarium, una plataforma digital que pretén incorporar la perspectiva de gnere i sexe a la medicina; i Mensakas, que vol ser l'alternativa "responsable" a les empreses de riders.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés