Publicado 20/06/2024 18:46

Barcelona tindrà 35 centres integrats d'FP el 2030 després de la reordenació d'aquests estudis

Archivo - Seu del Consorci d'Educació de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

Es fomenten els partenariats i les aliances amb empreses per fer-hi estades

BARCELONA, 20 juny (EUROPA PRESS) -

Barcelona comptarà el 2030 amb un total de 35 centres especialitzats i integrats de formació professional (FP), que "conformaran l'entramat definitiu" d'aquests estudis a la capital catalana després de la reordenació de l'FP, dins el Pla Director de l'FP a Barcelona.

Aquest dijous s'ha presentat en un acte al Cosmocaixa el full de ruta que ha guiat el projecte estratègic de l'FP a Barcelona, i hi ha participat la consellera d'Educació i presidenta del Consorci d'Educació de Barcelona, Anna Simó, informa el Consorci en un comunicat.

De cara al curs vinent (2024-2025) hi haurà 31 centres amb oferta d'FP a Barcelona, i 29 "respondran al model d'institut especialitzat i integrat", i comptaran amb un partenariat o amb empreses col·laboradores amb les quals es podran fer estades.

Al setembre s'incorporaran en aquesta xarxa 4 instituts més: l'Institut del Disseny i Arts Gràfiques de Barcelona, el de Seguretat i Mobilitat de Barcelona La Guineueta, el de Formació Empresarial de Barcelona i el d'FP Sanitària Vall d'Hebron.

L'FP, "CLAU" PER A BARCELONA

Simó ha destacat que Barcelona "ha estat la nau insígnia de les polítiques que s'han desplegat per tot el territori en l'àmbit de l'FP", i subratlla que s'ha impulsat amb més espais, oferta i nombre de docents, a més de canvis en els processos d'inscripció i orientació per evitar l'abandonament escolar.

Per la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat en un vídeo gravat que l'FP és "una qüestió clau per al present i futur" de Barcelona, i destaca que la ciutat té el seu model propi d'FP, ja que inclou formació contínua, ocupacional i dual i pels vincles entre els centres formatius, empreses i institucions.

Des de l'inici de la reordenació de l'FP a Barcelona, fa 5 anys, s'ha incrementat l'oferta pública en un 35%, i està organitzada en 11 sectors professionals i integrada per centres que treballen en xarxa amb els de la seva mateixa especialitat.

El Consorci assegura que aquest model d'FP es basa en dades que mostren que l'alumnat que s'hi matricula "no ho fa amb un criteri de proximitat, sinó que busca centres d'excel·lència que puguin oferir itineraris capaços de generar oportunitats", i també que Barcelona genera una gran atracció a nivell formatiu.

NOUS CENTRES

Entre els nous centres hi ha l'Institut d'FP Sanitària Vall d'Hebron, que inclourà l'oferta formativa de l'Institut La Guineueta, el Flos i Calcat i el Moisès Broggi; se centrarà en l'àmbit de la salut i atenció a les persones, amb partenariat amb l'Hospital Vall d'Hebron; i se situa a l'actual Institut Vall d'Hebron.

L'Institut de Seguretat, Prevenció i Mobilitat s'ubica a l'actual Institut La Guineueta i acull la seva oferta formativa, amb partenariat amb l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Bombers de Barcelona i TMB.

En quant a l'Institut de Serveis a les Empreses, se situarà en una part de l'actual Institut Joan Brossa i se centrarà en administració i gestió i comerç i màrqueting; i l'Institut de Disseny Gràfic és a l'actual Centre d'Educació Especial Pont del Dragó i estarà especialitzat en transformació digital.

Als 29 centres del curs vinent, s'hi sumen 6 més fins al 2030: l'Institut d'Imatge i Benestar --que també se situarà al d'FP Sanitària Vall d'Hebron--; l'Institut Tecnològic de la Moda Mundet i el d'Indústria Intel·ligent --a partir de la divisió de l'Institut Anna Gironella--; l'Institut de Gastronomia i Restauració --a l'actual Institut Pablo Ruiz Picasso-- i un vinculat al món sanitari.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés