Publicado 06/05/2024 15:45

Barcelona posarà en marxa l'Institut de Formació Empresarial el curs vinent

La consellera Anna Simó i el regidor Lluís Rabell durant la visita a l'institut
EUROPA PRESS

Oferirà 10 estudis i comptarà amb prop de 65 docents

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

L'Institut de Formació Empresarial de Barcelona es posarà en marxa el curs 2024-2025 amb la voluntat d'esdevenir "un referent" en formació especialitzada en formació professional (FP) en administració i comerç, i acollirà uns 840 alumnes.

Aquest dilluns han visitat el centre la consellera d'Educació de la Generalitat i presidenta del Consorci d'Educació de Barcelona, Anna Simó, i el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, Lluís Rabell, del qual han destacat que formarà part del conjunt d'instituts especialitzats i de formació integral d'FP de Barcelona.

En unes declaracions als periodistes, Simó ha afirmat que l'institut "agruparà famílies que ara s'estan desenvolupant a dos instituts diferents", aglutinant els estudis d'FP dels instituts Vall d'Hebron i La Guineueta.

Per ella, la creació d'aquest ecosistema és "clau i només té punts positius"; afirma que parteix d'un treball de prospectiva i de planificació a mitjà i llarg termini amb l'Agència FPcat; i espera que aquest model d'integració d'FP a Barcelona s'estengui a la resta de Catalunya.

Comptarà amb un total de 65 docents i tindrà col·laboracions amb més de 60 empreses, i se situarà a les instal·lacions de l'Institut Joan Brossa del districte Horta-Guinardó de Barcelona, que continuarà oferint ESO i batxillerat però els cicles d'FP es concentraran al nou centre.

ESTUDIS

Els 10 estudis que oferirà l'Institut de Formació Empresarial de Barcelona "no són de nova creació", apunten fonts del Consorci, sinó que ja s'oferien al mateix Institut Joan Brossa a més del Vall d'Hebron i La Guineueta, i ara es concentraran tots en aquest nou centre.

S'oferiran els graus mitjans d'FP de Gestió Administrativa i l'específic en l'àmbit jurídic, i el d'Activitats Comercials i el mateix centrat en moda; i d'FP superior, el d'Assistència a la Direcció; el d'Administració i Finances; el de Gestió de Vendes i Espais Comercials; i el de Màrqueting i Publicitat.

També s'oferirà el cicle formatiu de grau bàsic de Serveis Comercials, i el programa de formació i inserció (PFI) d'Auxiliar de Reparació i Manteniment de Vehicles Lleugers.

"ESPECIALITZACIÓ" DE L'FP

Per la seva banda, Rabell ha defensat que aquest nou centre va en la "línia d'especialització i constitució de grans centres d'FP" a Barcelona i destaca que el districte d'Horta-Guinardó en tindrà dos: el Vall d'Hebron especialitzat en salut, i l'Institut de Formació Empresarial de Barcelona de comerç i administració.

Ha considerat que amb aquests centres s'ofereix una formació "adequada i orientada a la generació de noves oportunitats" per als joves i per a la gent que es vol formar al llarg de la vida.

Amb aquest nou centre hi haurà 31 instituts a Barcelona especialitzats i integrals, en el marc de l'estratègia d'FP a la capital catalana, que pretén reduir l'abandonament dels estudis.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés