Publicado 06/03/2024 15:45

La Barcelona International Welcome Desk atén 2.000 persones en els darrers dos anys

L'oficina Barcelona International Welcome Desk
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

L'oficina vol facilitar l'arribada de talent internacional a la ciutat

BARCELONA, 6 març (EUROPA PRESS) -

L'oficina Barcelona International Welcome Desk per donar "la benvinguda al talent internacional a la ciutat" ha atès prop de 2.000 persones procedents de 111 països diferents en els darrers dos anys des que es va crear.

En un comunicat aquest dimecres, l'Ajuntament ha destacat que l'oficina s'ha consolidat per a l'atracció i la retenció de talent atenent principalment professionals altament qualificats, emprenedors i estudiants universitaris.

Ha emprès més de 6.700 accions, que es concreten a oferir-los informació sobre aspectes pràctics per viure a la ciutat, assessorament sobre àrees vinculades a la mobilitat internacional, i la gestió d'una selecció de tràmits importants quan arriben (com el padró municipal o volants de residència).

També connecta els usuaris a altres recursos municipals d'índole professional, com el Centre per a la Iniciativa Emprenedora Glòries o l'Oficina d'Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.

EL 60% SÓN DE FORA DE LA UE

El perfil majoritari d'usuari de la Welcome Desk és el d'una persona de menys de 40 anys, amb estudis universitaris que viu a Barcelona des de fa menys de sis mesos quan contacta amb el servei, i que es desplaça a la ciutat amb la motivació treballar com a professional altament qualificat o cursar estudis universitaris.

Els 10 països de procedència de més usuaris són, per ordre: Itàlia, Regne Unit, Estats Units, Índia, França, Alemanya, Colòmbia, Rússia, Turquia i Argentina.

En el seu conjunt, representen més del 50% del total de països (111) i el 60% són demandes de fora de la Unió Europea i un 40% de països europeus.

EQUIPS DE LA COPA AMÈRICA

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Delegació del Govern central a Catalunya, ha posat en marxa un 'fast-track', o canal ràpid d'atenció, per als integrants dels equips de la Copa Amèrica d'aquest any i les seves famílies.

En total la Welcome Desk ha facilitat més de 650 tramitacions vinculades a aquest gran esdeveniment, relacionades amb l'alta en el padró municipal, l'obtenció de documents d'identificació o la tramitació de certificats digitals.

ASSOCIACIONS EMPRESARIALS

Aquest servei està promogut per l'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb altres agents públics i privats, com la Delegació del Govern central a Catalunya, Barcelona Global, 22@NetworkBcn, Catalonia Trade&Investment-ACCIO i la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

A més a més, ara s'ha acordat ampliar les organitzacions col·laboradores del servei i sumar associacions empresarials i de l'àmbit de la recerca de l'ecosistema local que aglutinen empreses i entitats que recluten talent internacional.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés