Publicado 03/04/2023 18:33

Barcelona estima un estalvi de més de 15 milions en les empreses durant els dos últims anys

Façana de l'Ajuntament de Barcelona
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha estimat un estalvi de més de 15 milions d'euros en les empreses durant els dos últims anys, en els quals ha desenvolupat el Pla Barcelona Fàcil, que pretén millorar els mecanismes de les empreses per estalviar temps, processos de gestió i estalvi econòmic a l'hora d'emprendre una nova activitat.

Fins ara, s'ha executat un 41,6% del pla, amb mesures i actuacions com la Finestreta Única Empresarial (FUE), que ha permès un estalvi anual de 12 milions d'euros per a les empreses i autònoms de la ciutat, ha informat el consistori aquest dilluns en un comunicat.

Altres de les actuacions han estat l'eliminació de la taxa d'activitat, que ha creat un estalvi acumulat de més de 3,5 milions d'euros en 16.000 noves activitats, i la creació del Barcelona International Welcome Desk (amb més de 1.000 persones ateses) i l'Oficina 22@ (que ha rebut més de 650 sol·licituds d'informació urbanística relacionades amb el nou plantejament urbanístic).

En el marc d'aquest pla, les tramitacions presencials a l'ajuntament s'han reduït un 30% el 2022, ja que des del 2019 s'ha fomentat l'ús de l'Oficina Virtual de Tràmits i els canals digitals amb els quals s'ha aconseguit passar del 59% al 80% en línia.

A més a més, amb l'ajuda de l'agència municipal Barcelona Activa, la ciutat ha col·laborat en lleis estatals com la de crea i creix o la llei de start-ups, i l'Oficina d'Atenció a les Empreses ha atès a través dels seus serveis més de 16.000 empreses i treballadors en el període 2021-2022.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés