Publicado 22/04/2024 12:55

Barcelona destina 4 milions d'euros a fomentar la recerca i l'ocupació juvenil

Archivo - Façana de l'Ajuntament de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

Impulsa el programa Crea Feina Barcelona 2024 i ajuts per a projectes de gent jove

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa i el Departament de Ciència i Universitats, ha engegat el programa Crea Feina Barcelona 2024 per impulsar l'ocupació juvenil i una nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove, amb un pressupost de 4 milions d'euros.

Crea Feina Barcelona 2024 destina 2 milions d'euros a ajuts per a empreses que contractin persones de menys de 30 anys en situació d'atur o que facin contractacions indefinides a doctorats, mentre que la nova convocatòria de subvencions, dotada amb 1,9 milions d'euros, va destinada a projectes de recerca de gent jove, informa l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest dilluns.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Valls, ha presentat les mesures aquest dilluns i ha assenyalat: "Tenim un índex d'atur a Barcelona d'un 5,6, però tenim una borsa de desocupats de gent jove que té un creixement demogràfic".

Crea Feina Barcelona 2024, les bases del qual s'han aprovat aquesta setmana i la presentació de sol·licituds s'obrirà a partir del 23 de maig fins al 31 d'octubre, inclou dues línies d'ajuts d'un milió d'euros cadascuna, i preveu afavorir la contractació indefinida d'unes 235 persones.

LÍNIA CREA FEINA JOVES

La línia Crea Feina Joves va destinada a la contractació de residents a Barcelona en situació d'atur i de persones de menys de 30 anys, amb una dotació d'un milió d'euros per a unes 160 persones, amb ajuts d'entre 2.000 i 8.000 euros, segons el col·lectiu al qual pertanyin (primera ocupació, situació d'atur de llarga durada o situació de vulnerabilitat o de risc d'exclusió social) i el tipus de jornada, i contemplen quantitats superiors en el cas de la contractació de dones.

Les contractacions aniran destinades a projectes de Recerca, Desenvolupament i Activitats d'Innovació (R+D+I), en els sectors estratègics recollits dins el Barcelona Green Deal: economia del visitant, comerç, salut i bio, economia social i solidària, tecnologia, indústries creatives, esport, agroalimentari, economia blava i economia de les cures.

LÍNIA CREA FEINA INVESTIGA

La línia Crea Feina Investiga ofereix ajuts de 12.000 euros (15.000 en el cas de dones investigadores), per fomentar la contractació indefinida de doctorats residents a Barcelona en empreses que, per poder optar a la subvenció, han de garantir un salari de mínim 35.000 euros bruts anuals.

Valls ha destacat: "La política prioritària que ha de tenir i té aquest Ajuntament és potenciar el talent que tenim a casa i donar-li oportunitats".

La mesura compta amb un pressupost d'un milió d'euros per impulsar la incorporació d'unes 75 persones en el mercat laboral, i una mateixa empresa podrà sol·licitar fins a cinc ajuts en la convocatòria d'aquest 2024.

SUBVENCIONS DE RECERCA JOVE

Aquest dimarts es publicarà en el BOPB la nova convocatòria de subvencions per a projectes de recerca jove i emergent, que han d'abordar algun dels reptes científics d'aquests tres àmbits: Salut i benestar a la ciutat, Acció climàtica i Ciutat i societat, i dimecres s'obrirà el termini de presentació de sol·licituds, que s'allargarà 35 dies naturals.

La convocatòria també inclou mesures relacionades amb la cura i la criança, ja que "es vol garantir que la cura a familiars de primer grau o haver gaudit d'un permís de maternitat o paternitat no suposi la pèrdua d'oportunitats", recull el comunicat.

Els projectes han de tenir una durada màxima de dos anys, ser originals i tenir l'objectiu de proporcionar evidències científiques per resoldre els reptes urbans de la ciutat.

Es demana que els candidats hagin superat la seva primera tesi doctoral amb posterioritat a l'1 de gener del 2017, i se subvencionarà fins al 80% del cost del projecte, fins als 80.000 euros per projecte.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés