Actualizado 12/11/2023 16:41

El Barcelona Deep Tech Summit abordarà les últimes tendències i inversió en tecnologia disruptiva

Cartell de la trobada
BARCELONA DEEP TECH SUMMIT

Està organitzat per Barcelona Activa, la Generalitat i 5 universitats a la Fira de Barcelona

BARCELONA, 12 nov. (EUROPA PRESS) -

El II Barcelona Deep Tech Summit (BDTS) abordarà el 28 i 29 de novembre les últimes tendències i les oportunitats d'inversió a la tecnologia més disruptiva, connectant última tecnologia amb inversors especialitzats per accelerar que les solucions arribin al mercat.

L'organitza Barcelona Activa (Ajuntament de Barcelona), Acció i Conselleria de Recerca i Universitats (Generalitat), al costat de la UPC, UB, UPF, UOC i UAB, informen els organitzadors aquest diumenge en un comunicat.

Han destacat que "l'esdeveniment més rellevant del Sud d'Europa d'aquest sector" se celebrarà al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona i que aquesta edició s'amplia en espai i en temps respecte de la primera.

ÀMBITS TECNOLÒGICS

Start-ups, universitats, inversors especialitzats, institucions i experts explicaran les últimes tendències i com accelerar l'accés de les iniciatives en el mercat, en àmbits com la transició energètica, la digitalització de la indústria, la connectivitat, la biomedicina i el canvi climàtic.

Es faran ponències, panells, entrevistes, debats, tallers i també premis; se superaran els 50 ponents, i es preveu que hi hagi uns 1.000 assistents.

SOLUCIONS A REPTES GLOBALS

Hi haurà activitats com Investment Forum (pitch de start-ups davant inversors especialitzats), S2F Investors-Startups (trobades d'inversors especialitzats i start-ups Deep Tech), Open Innovation Challenge (sessions individuals de start-ups i de grups de recerca de tecnologia amb empreses) i Global Innovation Area (un àrea d'exhibició on una cinquantena de start-ups exposen les seves innovacions en estands propis).

I hi haurà premis: el III Barcelona Deep Tech Award a la millor start-up Deep Tech del 2023 (entre cinc start-ups seleccionades que mostraran les seves innovacions) i els Premis a la Transferència de Coneixement Joan Roget (a la trajectòria investigadora de persones, projectes i entitats, i que també valoraran la capacitat de fer arribar el treball a la pràctica).

CATALUNYA: UNES 300 EMPRESES

Segons dades d'Acció, a Catalunya hi ha unes 300 empreses emergents que treballen en tecnologies Deep Tech, facturen més de 125 milions d'euros i tenen 1.700 treballadors altament qualificats, i es dediquen sobretot a la biotecnologia (40%), IA (23%), robòtica (8,6%) i fotònica (5,9%).

La inversió captada per les Deep Tech catalanes ha anat creixent i el 2022 es va tancar amb un "rècord d'aportació": més de 160 milions.

A més de les empreses, a Catalunya hi ha 42 centres generadors de spin-offs (com universitats, grups de recerca i hospitals); 9 incubadores i acceleradores, i 31 fons de capital de risc.

Barcelona "és la ciutat europea amb més start-ups Deep Tech", per davant de París i Londres, segons el comunicat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés