Publicado 22/02/2018 12:13

Barcelona crea un protocol contra les agressions i l'assetjament sexual en l'oci nocturn

Laura Péres i  Ada Colau presenten el protocol 'No callem'
EUROPA PRESS

Sales de concerts i festivals s'uneixen a la iniciativa sota el lema 'No callem'

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat aquest dijous el protocol 'No callem' contra les agressions i l'assetjament sexual en espai d'oci nocturn privat de la ciutat, una mesura "pionera" a Espanya, i a la qual ja s'han sumat nou sales i tres festivals.

En una roda de premsa de l'alcaldessa, Ada Colau, i la regidora de Feminismes, Laura Pérez, la primera edil ha celebrat la iniciativa, que començarà aquest dissabte: "No pot haver-hi impunitat i ens corresponsabilitzem per fer visibles i castigar aquestes actuacions".

"Volem gaudir de forma relaxada i sense por que ens pugui passar res dolent", ha dit Colau, que ha dit que l'objectiu és augmentar la conscienciació i abordar millor aquests casos i les seves víctimes.

La iniciativa també vol donar continuïtat als estands antimasclistes que ja s'instal·len a les principals festes de la ciutat i a la zona del Front marítim durant els mesos d'estiu.

Al protocol s'han sumat sales de concert emblemàtiques de la capital catalana com la Sala Apolo, Razzmatazz, Plataforma, Sidecar, Tarantos, Arena, Jamboree, Marula i Moog i, també, els festivals Primavera Sound, el Sónar i el Cruïlla.

DETECTAR POSSIBLES AGRESSIONS

El projecte dota els responsables i treballadors d'aquests locals d'eines per detectar situacions de possible assetjament i per atendre les víctimes d'agressions, en corresponsabilitat amb el consistori.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha format el personal per saber què és una agressió, com atendre les víctimes, detectar l'agressor i conèixer les derivacions del cas, segons la voluntat de la persona i el grau d'agressió.

A més, les sales i festivals realitzaran accions de prevenció com evitar criteris sexistes d'accés a l'espai --com preus diferenciats per sexe--, limitar l'entrada a persones amb actituds irrespectuoses, i avaluar les zones fosques o amagades per prioritzar la seva vigilància.

També s'evitaran activitats que fomentin la desigualtat de gènere, com codis de vestimenta diferenciats per sexe, o que mostrin faltes de respecte a les persones per raó de gènere o diversitat sexual.

LIMITA EL GAUDI DE L'OCI

Pérez ha assenyalat que la violència sexual o la seva amenaça limita l'accés i el gaudi dels espais públics a les dones, i ha afirmat que hi ha estudis que assenyalen que aquestes agressions s'exerceixen pràcticament en exclusiva dels homes.

"Si aconseguim una ciutat sense agressions masclistes tots sortirem guanyant", ha insistit Colau, i Pérez ha assegurat que treballen per trobar aliats necessaris per avançar en aquesta lluita contra el masclisme.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona Economies



Contingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona






www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés