Publicado 05/12/2023 17:22

Barcelona es compromet a fomentar una ocupació "més digna" i a evitar desigualtats

El ple del Consell Econòmic i Social de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

El Consell Econòmic i Social celebra el primer ple del mandat

BARCELONA, 5 des. (EUROPA PRESS) -

El Consell Econòmic i Social de Barcelona s'ha compromès a fomentar una ocupació "més digna" i a desenvolupar una política social que eviti el creixement de les desigualtats i la pobresa, informa l'Ajuntament en un comunicat.

Ho ha fet en el ple d'aquest dimarts (el primer d'aquest mandat), presidit per l'alcalde, Jaume Collboni, al costat de la regidora de Promoció Econòmica i Treball i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil.

En aquesta sessió s'ha aprovat la memòria 2020-2022, que destaca la capacitat econòmica de Barcelona per fer front a la pandèmia, la "fortalesa de la seva cohesió social i ser el motor de l'ocupació de la regió metropolitana".

Collboni ha explicat la necessitat de "reeconomitzar les ciutats" i augmentar la productivitat per garantir més oportunitats amb millors salaris i condicions laborals, i abordar reptes socials com l'evolució demogràfica, la reducció de les desigualtats o garantir el dret a l'accés a l'habitatge.

"Tenim bones dades macroeconòmiques, però hi ha persones en risc d'exclusió social. El nostre repte com a Govern municipal és que el progrés econòmic arribi a tothom", ha recalcat l'alcalde, que vol fer-ho amb mirada metropolitana.

LÍNIES DE TREBALL PER AL 2024

Per al 2024, el Consell Econòmic i Social ha situat com les principals línies de treball el creixement demogràfic, l'augment de la productivitat, establir una política pública i social d'habitatge que acompanyi el creixement del mercat privat i una política social que eviti el creixement de les desigualtats.

El Consell Econòmic i Social és un òrgan consultiu, mitjançant el qual els agents econòmics i socials més representatius i els representants de la societat civil organitzada participen en la presa de decisions de les polítiques socials i econòmiques que afecten la ciutat.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés