Jornada sobre Banca amb Valors per impulsar la "economia real"

Seu de Barcelona Activa
BARCELONA ACTIVA
Actualizado 14/12/2017 11:09:28 CET

BARCELONA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

Barcelona acollirà aquest dijous la jornada internacional 'Fem Banca amb Valors' amb l'objectiu de donar a conèixer a la ciutadania l'"economia real" i quins són els principis d'aquesta banca i com es pot avançar cap a aquest nou model de finançament, ha informat l'Ajuntament.

La jornada, que se celebrarà a Barcelona Activa, estarà organitzada pel consistori i la Global Alliance for Banking on Values (Gabv) i servirà per conèixer casos d'èxit de transició de la banca convencional a una banca ètica i més sostenible, que "no prioritzi els beneficis a curt termini per sobre del bé comú".

La cultura de la Banca amb Valors basa la seva gestió en la triple rendibilitat (integra als seus objectius les persones, el planeta i la prosperitat), transparència (models de governança transparents i inclusius), economia real (finança empreses i comunitats sensibles en economies productives), resiliència (manté l'activitat a llarg termini més enllà de les alteracions externes) i integra tots els valors de forma transversal en totes les seves decisions.

Entre els assistents destaquen els representants de dos bancs amb valors que existeixen a Catalunya, Triodos Bank i Fiare Banca Ètica, a més del gerent de Presidència i Economia de l'Ajuntament de Barcelona, Lluís Viguera, entre d'altres.

El consistori ha destacat la seva aposta per un model de finances ètiques per facilitar el finançament de projectes d'Economia Social i Solidària que incorporin un nivell de risc elevat, que també s'ha incorporat en l'operativa bancària de l'Ajuntament.


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de BarcelonaL'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.