Publicado 29/05/2024 11:37

Barcelona Activa ofereix subvencions per contractar joves en atur i persones doctorades

Archivo - Seu de Barcelona Activa
BARCELONA ACTIVA - LAURA SORIANO - Archivo

Obre la convocatòria de la línia d'ajuts Crea Feina amb 2 milions d'euros

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha obert aquest dimecres la convocatòria de subvencions Crea Feina Barcelona 2024, amb la qual destina dos milions d'euros a les empreses que contractin joves en atur o facin contractes indefinits a persones doctorades.

Les empreses podran rebre ajuts de fins a 8.000 euros per a cada nou contracte de joves amb menys de 30 anys i de fins a 15.000 euros en el cas de les contractacions de personal investigador amb titulació de doctorat, informa l'Ajuntament en un comunicat.

Així, el programa preveu dues línies d'ajuts per a empreses i entitats que ampliïn la seva plantilla, dotada amb 1 milió d'euros cadascuna.

Una és Crea Feina Joves, per fomentar la incorporació en el mercat laboral de joves amb menys de 30 anys en atur i l'altra Crea Feina Investiga, per contractar personal científic i investigador doctorat per millorar la competitivitat del teixit empresarial.

FORMACIONS PER A INVESTIGADORS

Les contractacions de persones amb títol de doctorat aniran destinades a participar en projectes de recerca, desenvolupament i activitats d'innovació (R+D+i), preferentment en el marc dels sectors estratègics recollits en el Barcelona Green Deal.

A més a més, la línia Crea Feina Investiga oferirà participar en accions formatives que permetin adaptar-se als entorns empresarials i a les seves necessitats.

CONTRACTES INDEFINITS

Per afavorir la màxima participació de les empreses, es limitarà a tres el nombre d'ajuts per a la contractació de joves en una mateixa empresa, i a cinc els ajuts que una mateixa empresa podrà sol·licitar per contractar personal investigador en aquesta convocatòria.

En tots els casos, la persona contractada ha d'estar empadronada a Barcelona i els contractes hauran de ser indefinits i a jornada completa, excepte en els casos de treballadors en situacions de risc d'exclusió social.

SOL·LICITUDS OBERTES FINS A L'OCTUBRE

El període de sol·licituds comença aquest dimecres i estarà obert fins al 31 d'octubre del 2024 amb l'objectiu de poder afavorir la contractació indefinida d'unes 235 persones.

La mesura pretén impulsar el talent juvenil i la competitivitat de les empreses i contempla quantitats superiors en el cas de contractació de dones.

Les anteriors convocatòries del Crea Feina, adreçades a empreses amb capacitat per generar ocupació, han promogut des del 2020 la contractació de 1.681 persones en situació de desocupació per un import total de 9,95 milions d'euros.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Contador

Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés