Barcelona Activa engegarà tres serveis d'ocupació per a joves amb trastorns mentals

 El Tinent D'Alcalde Gerardo Pisarello I La Comissionada Gemma Tarafa
EUROPA PRESS
Publicado 20/03/2017 11:30:07CET

Obriran a Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí i preveuen atendre 150 joves entre 16 i 35 anys

BARCELONA, 20 Març (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa engegarà al maig serveis d'inserció laboral per a joves amb trastorns mentals als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí, amb els quals preveu atendre unes 150 persones entre 16 i 35 anys, ha anunciat aquest dilluns el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello.

Al costat de la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, Pisarello ha destacat en roda de premsa que 200 professionals de Barcelona Activa participaran en un programa de formació amb experts de l'Agència de Salut Pública i entitats especialitzades en salut mental perquè acompanyin en la seva trajectòria aquests joves amb problemes de salut mental, trastorns que pateixen o patiran un 12% de barcelonins.

Aquests tres nous dispositius d'atenció s'han licitat per un import de 355.891 euros, en una mesura impulsada en coordinació entre l'àrea municipal de Drets Socials i Barcelona Activa, donant compliment a objectius del Pla de Salut Mental 2016-2020, han concretat.

Pisarello ha detallat que es durà a terme una "prospecció d'empreses i entitats" de la ciutat per teixir acords en aquest sentit, i que l'Ajuntament usarà la seva contractació pública perquè el percentatge reservat per a persones en risc d'exclusió social inclogui ciutadans amb trastorns mentals, inclosos problemes com la depressió i l'ansietat.

És un projecte innovador i pioner que pretén que les polítiques d'ocupació no deixin ningú enrere ni "sols a molts joves que, en un context de crisi, tenen malalties que eren impensables uns anys enrere, i que necessiten un acompanyament perquè no es pot malgastar el seu talent", ha destacat Pisarello.

MÉS JOVES I ADULTS ATESOS

Tarafa ha recordat que les persones que acumulen dos o més anys en l'atur tenen el triple de probabilitats de desenvolupar algun problema de salut mental, i ha detallat que els centres de salut mental per a adults (CSMA) van atendre el 2015 un 5% més de persones que en l'any anterior, aconseguint les 44.953, un 60% d'elles dones.

Els joves atesos als centres de salut mental infantil i juvenil (CSMIJ) van augmentar un 15% del 2014 al 2015, fins als 12.066 menors, amb un 62% de nois, encara que les noies de Secundària pateixen més aquests problemes --un 16% d'elles-- que els nois --un 13%--, segons un estudi del 2012, ha assenyalat Tarafa.

Ha defensat que, per a les persones amb trastorns mentals, és clau l'ocupació, tenir uns ingressos mínims, un habitatge estable i una xarxa de relacions, per la qual cosa ha advocat per disminuir les desigualtats socials, treballar des de la territorialització i fomentar l'ocupació d'aquests ciutadans, davant el fet que en la UE el 80% de persones amb un trastorn mental està en atur.

Els joves podran ser derivats de diversos serveis a aquests tres nous --que se situaran en equipaments ja existents-- i seguiran programes dissenyats a la seva mesura i que inclouran un seguiment de sis mesos després que sigui contractat per acompanyar l'usuari i l'empresa, ha explicat la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel.

Ha dit que treballen en un programa de responsabilitat perquè les empreses "siguin conscients que no poden perdre el talent que aquestes persones aporten", i que les que Barcelona Activa contracta hauran d'incorporar clàusules socials per a ciutadans en risc d'exclusió, amb un percentatge dirigit a persones amb trastorns de salut mental.

"La ciutat vol cuidar de tots els seus habitants, no pot deixar ningú enrere. Tots han de sentir-se involucrats, les institucions les primeres, però les empreses també", ha sostingut Pisarello sobre aquests serveis, dirigits no només a discapacitats severes, sinó d'un espectre molt més ampli, segons Tarafa.


Canal EconomiesA LA XARXATitulars Aldia

Última Hora
Barcelona impulsa un projecte per promoure l'ús de portal Open Data BCN entre els joves (EUROPA PRESS)
Barcelona impulsa un projecte per promoure l'ús de portal Open Data BCN entre els joves
El servei de Dades Obert de l'Ajuntament de Barcelona (Open Data BCN) ha presentat el concurs escolar Repte Barcelona Dades Obertes, dirigit alumnes de tercer i quart de l'ESO, per promoure l'ús del portal.
Una app de Barcelona permet als residents amb targeta Area pagar l'aparcament amb el mòbil (Europa Press)
Una app de Barcelona permet als residents amb targeta Area pagar l'aparcament amb el mòbil
Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) ha llançat l'aplicació ONaparcar per a residents amb targeta Area, que permet als usuaris pagar el tiquet d'aparcament en superfície de les zones amb autorització amb el seu mòbil, ha anunciat la regidor de Mobilitat de Barcelona, Mercedes Vidal.
Barcelona ja disposa de 12 pèrgoles fotovoltaiques per generar energia pública (EUROPA PRESS)
Barcelona ja disposa de 12 pèrgoles fotovoltaiques per generar energia pública
L'Ajuntament de Barcelona ja ha instal·lat en places i espais públics de la ciutat 12 pèrgoles fotovoltaiques per generar energia pública en el marc del programa de desenvolupament d'instal·lacions generadores d'energia renovable del Govern municipal.
Una app permet l'accés autònom de discapacitats visuals a comerços de Barcelona (EUROPA PRESS)
Una app permet l'accés autònom de discapacitats visuals a comerços de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dilluns al districte de Sants-Montjuïc la prova pilot de l'aplicació mòbil 'Barcelona sense barreres', que permet l'accés autònom d'invidents i discapacitats visuals als negocis col·laboradors del barri de Sants.
Administracions creen un observatori metropolità d'habitatge de Barcelona (EUROPA PRESS)
Administracions creen un observatori metropolità d'habitatge de Barcelona
L'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), la Diputació de Barcelona i la Generalitat han impulsat la creació de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona (OHB) com una eina supramunicipal per analitzar dades i guiar polítiques públiques, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa l'alcaldessa, Ada Colau.
El Consorci de la Zona Franca va registrar un benefici de 8,3 milions el 2016, un 85% més (Europa Press)
El Consorci de la Zona Franca va registrar un benefici de 8,3 milions el 2016, un 85% més
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) va registrar un benefici de 8,3 milions el 2016, un 85% més respecte als 4,5 milions de guanys amb les quals va tancar l'exercici 2015.
Barcelona Games World es renova i amplia per a la seva edició de 2017 (AEVI)
Barcelona Games World es renova i amplia per a la seva edició de 2017
Barcelona Games World (BGW), el saló sobre videojocs organitzat per l'Associació Espanyola de Videojocs (AEVI) i Fira de Barcelona, celebrarà la seva segona edició a la ciutat comtal, del 5 al 8 d'octubre, amb un augment espai expositiu per millorar l'experiència dels visitants i l'organització dels continguts.
El professor Yochai Benkler defensa el paper de la tecnologia en l'economia i la societat (PROCOMUNS)
El professor Yochai Benkler defensa el paper de la tecnologia en l'economia i la societat
El catedràtic en la Facultat de Dret i codirector del Centre Berkman per Internet i la Societat de la Universitat de Harvard, Yochai Benkler, ha defensat aquest dimarts el paper transformador de la tecnologia en l'economia i la societat.
Barcelona limita a 4,5 milions anuals el que Turisme rep de la taxa turística (EUROPA PRESS)
Barcelona limita a 4,5 milions anuals el que Turisme rep de la taxa turística
L'Ajuntament de Barcelona ha limitat l'aportació que rep el consorci Turisme de Barcelona de la taxa turística fins a un màxim de 4,5 milions anuals, segons ha aprovat la Comissió de Govern municipal i ha explicat el regidor de Turisme, Agustí Colom.
El Maker Faire Barcelona aproparà la innovació i la creativitat a les famílies aquest cap de setmana (EUROPA PRESS)
El Maker Faire Barcelona aproparà la innovació i la creativitat a les famílies aquest cap de setmana
El Maker Faire Barcelona, una trobada lúdica entorn de les tecnologies creatives que se celebrarà gratuïtament aquest dissabte i diumenge en el Pavelló Italià de Fira de Montjuïc en el marc del XXIV Festival Sónar Barcelona, aproparà la creativitat i la innovació a les famílies de la ciutat.
Barcelona Oberta demana garantir la identitat comercial davant cadenes i locals turístics (EUROPA PRESS)
Barcelona Oberta demana garantir la identitat comercial davant cadenes i locals turístics
El president de l'agrupació d'eixos comercials Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha demanat aquest dilluns a les administracions que legislin per facilitar l'equilibri del comerç de proximitat amb les grans cadenes i els locals destinats a turisme per així garantir la preservació de la identitat del model comercial de la capital catalana.
Ajuntament i Fira de Barcelona projecten internacionalment l'economia digital i innovadora (FIRA DE BARCELONA)
Ajuntament i Fira de Barcelona projecten internacionalment l'economia digital i innovadora
El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serallonga, i l'alcalde accidental i president de l'Institut Municipal d'Informàtica (IMI), Gerardo Pisarello, han signat aquest dimecres un acord per col·laborar en l'atracció d'empreses i en la projecció internacional de projectes tecnològics, d'economia digital i l'ecosistema innovador de la ciutat.
Amazon tanca el lloguer de la seva seu d'11.000 metres quadrats en el 22@ de Barcelona (AMAZON)
Amazon tanca el lloguer de la seva seu d'11.000 metres quadrats en el 22@ de Barcelona
Amazon ha signat amb el Grup Immobiliari Castellví i els fons immobiliaris Stoneweg i 1810 Capital Investments el contracte de l'edifici Luxa Silver, situat en el 22@ de Barcelona i que serà la nova seu de la multinacional americana a la ciutat durant els pròxims 15 anys.
Level manté la seva aposta per Barcelona i estudia noves rutes (EUROPA PRESS)
Level manté la seva aposta per Barcelona i estudia noves rutes
Level, la nova marca 'low cost' per a vols de llarg radi del hòlding IAG, manté la seva aposta per l'Aeroport de Barcelona, des d'on s'estrena aquest dijous amb el vol directe a Los Ángeles, i estudia noves rutes per expandir la seva xarxa.
Un videojoc sobre vela esportiva guanya la II Hackaton del Port de Barcelona (PUERTO DE BARCELONA)
Un videojoc sobre vela esportiva guanya la II Hackaton del Port de Barcelona
Un videojoc que cerca difondre la vela esportiva a Barcelona ha guanyat la segona edició de la competició Port Innova-Barcelona Port Hackaton, celebrada aquest dimecres en el marc del saló Bizbarcelona, situat en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.
La plataforma PerspectivaMente rep el premi Emprenedoria Social de Barcelona Activa (EUROPA PRESS)
La plataforma PerspectivaMente rep el premi Emprenedoria Social de Barcelona Activa
La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha lliurat aquest dimecres el premi Emprenedoria Social a la plataforma d'assessorament sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDHA) PerspectivaMente, en el marc del saló per a pimes i emprenedors Bizbarcelona by Barcelona Activa.
Bizbarcelona by Barcelona Activa comença la setena edició marcada per la transformació digital (EUROPA PRESS)
Bizbarcelona by Barcelona Activa comença la setena edició marcada per la transformació digital
La consellera de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa, i el regidor d'empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, han inaugurat aquest dimecres la setena edició del saló Bizbarcelona by Barcelona Activa, que convida emprenedors, pimes i economia social a transformar-se en un entorn dinàmic i digitalitzat.
Bizbarcelona by Barcelona Activa analitzarà la transformació digital en els negocis (GABRIEL CARDONA MORL)
Bizbarcelona by Barcelona Activa analitzarà la transformació digital en els negocis
Bizbarcelona by Barcelona Activa, que se celebrarà del 31 de maig a l'1 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, analitzarà les principals tendències que fan imprescindible la transformació digital en els negocis, ha informat en un comunicat aquest dijous.
13 empreses catalanes participen en la setmana del disseny de Nova York (BCD)
13 empreses catalanes participen en la setmana del disseny de Nova York
Un total de 13 marques catalanes del sector de l'hàbitat participen des de dissabte passat i fins a aquest dimecres en la setmana del disseny de Nova York (Estats Units) en una acció que té com a objectiu potenciar el disseny inspirat a Barcelona i donar visibilitat al teixit empresarial del sector.
Bizbarcelona comptarà amb un mercat de finançament basat en 'speed dating' (FIRA DE BARCELONA)
Bizbarcelona comptarà amb un mercat de finançament basat en 'speed dating'
El saló Bizbarcelona, organitzat per Barcelona Activa, comptarà amb un mercat de finançament per injectar capital a projectes empresarials que funcionarà mitjançant un sistema de 'speed dating', amb el que les iniciatives seleccionades tindran cinc minuts per captar inversors interessats a injectar fins a mig milió d'euros.
Bizbarcelona by Barcelona Activa convida emprenedors, pimes i economia social a transformar-se (EUROPA PRESS)
Bizbarcelona by Barcelona Activa convida emprenedors, pimes i economia social a transformar-se
El saló per a pimes i emprenedors Bizbarcelona by Barcelona Activa analitzarà en la seva setena edició les principals tendències que fan imprescindible la transformació digital d'emprenedors, pimes i el món de l'economia social sota el lema 'Transforma't', amb l'objectiu de ser més competitius en un entorn dinàmic i digitalitzat.
L'Aeroport de Barcelona-El Prat va registrar un 13,6% més de passatgers a l'abril (EUROPA PRESS)
L'Aeroport de Barcelona-El Prat va registrar un 13,6% més de passatgers a l'abril
L'Aeroport de Barcelona-El Prat va registrar el passat mes d'abril un total de 4.114.126 passatgers, la qual cosa equival a un increment del 13,6% en comparació del mateix mes de l'any passat.
Barcelona reivindica el paper de tercer sector i l'economia social en el turisme (EUROPA PRESS)
Barcelona reivindica el paper de tercer sector i l'economia social en el turisme
El comissionat d'Economia Cooperativa, Social, Solidària i Consum de Barcelona, Jordi Via, ha reivindicat aquest dimecres el paper de les entitats socials i de les iniciatives d'economia social i solidària (ESS) en el sector turístic.
Neix un sindicat d'inquilins a Barcelona per combatre la precarietat i abusos (EUROPA PRESS)
Neix un sindicat d'inquilins a Barcelona per combatre la precarietat i abusos
Veïns de Barcelona han presentat aquest dimarts el primer sindicat d'inquilins de la ciutat per lluitar contra la precarietat del lloguer i l'abús immobiliari en els preus a la capital catalana i en la resta de la comunitat.
La T-10 fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic (Europa Press)
La T-10 fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic
L'abonament T-10 de l'ATM fa de Barcelona la ciutat europea més competitiva en preu del transport públic, ja que l'import que ha de pagar l'usuari per viatge és d'un euro, i gràcies a això aquest títol té una penetració del 58%.
ARTS
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2017 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per analitzar la seva navegació i oferir-li un servei més personalitzat i publicitat d’acord amb els seus interessos. Continuar navegant implica l’acceptació de la nostra política de cookies -
Uso de cookies