Barcelona Activa ha ajudat a crear 22.300 empreses en els seus 30 anys

Gerardo Pisarello i la directora de Barcelona Activa, Sara Berbel
EUROPA PRESS
Actualizado 12/12/2017 18:42:32 CET

El 2018 destinarà 58 milions al foment de l'ocupació i la innovació

BARCELONA, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

Barcelona Activa ha ajudat a crear tres noves empreses de mitjana a la ciutat cada dia laborable, que suposen 22.300 empreses en els seus 30 anys d'existència.

A l'acte de celebració del 30 aniversari aquest dilluns, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reivindicat la trajectòria d'aquesta empresa municipal, que ha assessorat 607.000 persones i "ha tingut un paper molt important a l'hora de promoure que es puguin formar altres empreses i també en l'ocupació".

Ha assegurat que les empreses que passen per Barcelona activa tenen un "segell de qualitat", i que el 80% de les empreses que reben assessorament continuen la seva activitat, mentre que la mitjana a la ciutat és que només dues de cada deu startups aconsegueixen sobreviure quatre anys després de la seva creació.

La directora de Barcelona Activa, Sara Berbel, ha recordat que Barcelona Activa es va crear el 1987, un moment de "profunda crisi", i que en els seus 30 anys ha multiplicat per deu les empreses que assessorava en els seus inicis, la qual cosa creu que demostra que ha anat acompanyant a la ciutat en diferents èpoques.

CANVIS ESTRATÈGICS

Pisarello ha explicat que des de l'arribada de BComú a l'Ajuntament de Barcelona han tractat de fer un canvi estratègic a Barcelona Activa, que es basa a apropar els seus serveis als barris per aconseguir que sigui "una empresa de proximitat que contribueixi al desenvolupament local".

També ha fet un gir cap a la innovació tecnològica, destacant la creació de la primera incubadora d'alt impacte tecnològic per a empreses d'alt valor tecnològic. A més, ha afegit que pretenen "orientar cap al bé comú" totes les iniciatives econòmiques que estan apareixent a les plataformes digitals, com el 'matchfunding' i les economies col·laboratives, entre d'altres.

Pisarello ha defensat que el Govern municipal vol un "impuls en qüestió de gènere, tant en polítiques d'ocupació com en àmbit empresarial", per això diu que han contribuït al fet que Barcelona Activa millori en aquest sentit.

NOVETATS

Ha anunciat que en el proper any s'obriran nous espais i serveis de Barcelona Activa per aprofundir en la proximitat als barris, com una oficina d'ocupació i recursos laborals a Nou Barris a principis del 2018, dos punts de defensa de drets laborals a Nou Barris i a Sants, i un nou punt d'inserció laboral per a persones amb malalties mentals també a Sants.

A més, ha apuntat que el 2018 es dedicaran 58 milions d'euros a Barcelona Activa, dues terceres parts de les quals es dedicaran al foment de l'ocupació i una tercera part a la innovació socioeconòmica.

AJUDA A l'EMPRENEDORIA

Barcelona Activa va néixer fa 30 anys com a un viver d'empreses i amb el programa ODAME, que donava suport a dones emprenedores, i amb els anys "s'ha convertit en un dels principals actius de Barcelona tant per l'atracció de talent i inversió estrangera, com per l'impuls de l'activitat econòmica local".

També ha destacat que prop de 1.000 persones passen mensualment pel Centre per a la Iniciativa Emprenedora i que s'assessoren uns 2.500 projectes a través dels seus serveis i programes.

Actualment, Barcelona Activa compta amb una xarxa formada per quatre incubadores que contribueixen al creixement de startups i que acull 200 empreses, que en l'últim exercici van tancar amb una facturació acumulada anual de prop de 52 milions d'euros i generen 1.050 llocs de feina.

SERVEI D'OCUPACIÓ

Barcelona Activa també ofereix un servei per a l'ocupació i ha informat que ha atès a més de 285.000 professionals i que la meitat de persones que s'han apropat han passat pel servei d'ocupació municipal.

Així mateix, el Programa Treballo als Barris, que pretén "reequilibrar les desigualtats territorials i apropar els serveis de foment de l'ocupació i desenvolupament econòmic a aquells col·lectius més desfavorits", va atendre el 2016 més de 2.200 persones i ha permès trobar feina a gairebé el 40% de les persones que hi participen.


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de BarcelonaL'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.