Actualizado 18/06/2018 11:57

Ajuntament i entitats impulsen 57 noves mesures dins del Pacte del Temps de Barcelona

Presentació de les 57 noves mesures del Pacte del Temps de Barcelona
EUROPA PRESS

S'agrupen en eixos com la salut, l'educació, les empreses, la cura de persones i la participació

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona i diferents empreses i organitzacions han presentat 57 noves mesures en el marc del Pacte del Temps de la Ciutat, 28 d'elles en l'àmbit municipal i de les administració i les altres 29 per part d'empreses que volen incidir en l'organització del temps quotidià i per la conciliació de la vida personal i professional.

En una roda de premsa aquest dilluns, el comissionat d'Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de Barcelona, Álvaro Porro, ha explicat que l'acord renova el compromís de la ciutat cap a un model de vida més saludable, eficient i equilibrat, en un pacte impulsat i coordinat amb Barcelona Activa per sensibilitzar institucions, empreses i agents socials, entre d'altres.

"Amb petits canvis es pot tenir un gran impacte", ha reflexionat Porro, i l'impulsor de la Reforma Horària, Fabian Mohedano, ha assegurat que el temps és un factor de creixement i benestar, que té una relació directa amb la salut de la societat, encara que ha advertit que les mesures impulsades fins ara són embrionàries i febles.

Les 57 noves mesures s'agrupen en eixos com la salut, l'educació, les empreses, la cura de les persones i la participació ciutadana, i inclouran, entre altres, una campanya sobre la importància de dormir més hores i de realitzar els menjars en hores més saludables, i, a més, la cadena de televisió pública barcelonina Betevé avançarà els horaris de les seves emissions.

En l'àmbit educatiu, s'iniciarà una prova pilot en la guarderia Aurora, que habilitarà dos torns de servei adaptats a les famílies, mentre que Barcelona Activa també treballarà amb les empreses amb pràctiques d'ús racional de les TIC i "humanització" dels horaris, amb un nou servei de mentoria empresa a empresa.

"Portem molt de temps fent sensibilització però és desesperant veure que encara hi ha poques mesures de conciliació", ha lamentat la presidenta de Barcelona Activa, Sara Berbel, que ha destacat que els nens també demanen passar més temps amb els seus pares, i la comissionada de Salut de Barcelona, Gemma Tarafa, ha assenyalat la 'pobresa de temps' per a l'oci i la sociabilització.

IGUALTAT D'OPORTUNITATS

En aquest sentit, Tarafa ha opinat que aquest pacte afavorirà la igualtat d'oportunitats entre homes i dones i la corresponsabilitat, a més de crear empreses més eficients, millor organitzades, amb menys absentisme i amb una millor cohesió interna: "Els dos col·lectius més afectats per la falta de temps són les dones --sobretot dones treballadores no qualificades-- i els nens".

A més de les 57 noves mesures, hi ha 12 més en marxa, com la de 'Patis oberts' per obrir els patis de les escoles fora de l'horari escolar; la iniciativa 'Dedeuauna' per a joves que ni estudien ni treballen; el programa 'Temps per tu' que fomenta l'oci entre persones amb diversitat funcional i harmonitza el temps dels cuidadors, i el Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps.

El contingut d'aquesta notícia està elaborat en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

Ajuntament de Barcelona


Barcelona EconomiesContingut elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona


www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés