Actualitzat 29/03/2017 11:24 CET

COMUNICAT: Cruïlla llança un programa de formació de professors en noves metodologies educatives

Barcelona, 5 d'octubre de 2016.- Cruïlla posa en marxa un programa de formació i assessorament sobre noves metodologies educatives adreçat a mestres i professors de Primària i ESO usuaris dels llibres del projecte Construïm, cosa que representa més de 7000 docents d'uns 800 centres educatius.

Aquest nou servei, anomenat Cruïlla Acompanya, consta d'un curs online i un pla desessions formatives presencials que es duran a terme a tot el territori, a demanda dels centres escolars.

El programa pretén ajudar els docents i equips de professors a introduir-se o millorar en la pràctica d'algunes de les noves metodologies educatives que els darrers anys han entrat a les aules catalanes i que també són presents en la línia pedagògica del projecte Construïm.

En el vessant online, Cruïlla Acompanya s'estrena amb quatre mòduls als quals es podrà accedir durant tot l'any escolar:" Aprenentatge cooperatiu, adreçat a mestres i professors de Primària i ESO interessats en trencar la dinàmica tradicional de l'aula incorporant-hi estratègies cooperatives d'aprenentatge.

" Intel·ligències múltiples, pensat per a mestres d'Educació Primària però també per a altres professionals de l'educació interessats en aplicar la teoria de Gardner en la didàctica.

" Canvi digital, dirigit a qualsevol docent usuari de les TIC o entorns d'aprenentatge, així com de centres que estiguin incorporant o bé que ja disposin d'un programa de digitalització.

" Gestió del canvi, adreçat principalment a coordinadors, caps d'estudi o membres de l'equip directiu així com a equips de mestres de centres que estiguin incorporant plans d'innovació.

Cadascun dels mòduls està integrat per continguts teòrics i pràctics. Per superar-lo, el docent ha d'aprovar els corresponents tests d'avaluació i desenvolupar i presentar un cas pràctic. Tots els mòduls del curs compten amb el guiatge d'un tutor expert que s'encarrega d'atendre els participants i de fer una valoració qualitativa i personalitzada de tots els casos que es lliurin. La superació dels quatre mòduls permet tenir undiploma que acredita l'aprofitament de continguts del curs.

En el vessant presencial, el programa inicial contempla sessions formatives sobre els mateixos temes que s'ofereixen en línia. Les sessions presencials, però, estan pensades per aprofundir més en cada metodologia de manera que els centres que ho desitgin puguin compaginar les dues modalitats.

El programa Cruïlla Acompanya arrenca amb la seguretat de l'èxit de l'experiència per part de SM que ja ha ofert dues edicions de cursos a més de 10 000 docents i aquest any obre la tercera.

Incorporar Cruïlla Acompanya al catàleg de serveis de Cruïlla representa un pas més en la direcció que l'editorial ha emprès els últims anys per fer evolucionar l'edició tradicional dels llibres de text cap a un compendi de materials i serveis que integrin, d'una banda, les necessitats reals de l'ensenyament i, de l'altra, nous mètodes més actius d'ensenyament i aprenentatge que ajudin els mestres a formar els alumnes del segle XXI.

Aquesta perspectiva més innovadora i compromesa amb els docents i amb la metodologia educativa, ha portat Cruïlla a innovar en els continguts, en la manera de tractar-los, en els suports o en les modalitats de venda. Segons la responsable de màrqueting de Cruïlla, Carolina Palau, "el repte que tenim actualment les editorials és que se'ns percebi com un agent que participa en el canvi que està succeint en el món educatiu i Cruïlla Acompanya és una de les maneres que tenim de facilitar aquest procés a la comunitat educativa".

Demo: http://www.cruillaconnecta.cat/Acompanya.html

Accés: Pot accedir als cursos online de Cruïlla Acompanya qualsevol usuari que tingui almenys una llicència d'un llibre del projecte Construïm activada i en període de validesa al web de recursos didàctics www.cruillaconnecta.cat

EMISOR: Cruïlla

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés