Publicado 18/6/2019 14:00:11 +02:00CET

La zonificació de la DO Cava definirà quatre grans àrees i els elaboradors decidiran voluntàriament si s’hi adhereixen

El Consell Regulador creu que la venda de Freixenet i Codorniu “ha obert oportunitats” per a tot el sector

ACN

Barcelona.-El nou reglament de la DO Cava per distingir les zones d’elaboració definirà quatre grans àrees que, al seu torn, es dividiran en subzones per reconèixer la singularitat de cada territori. En tots els casos, els elaboradors decidiran voluntàriament si introdueixen les distincions a les ampolles. Així ho ha assegurat aquest dimarts el president del Consell Regulador, Javier Pagès, que ha anunciat que la norma entrarà en vigor a finals del 2020, mentre ha defensat que l’objectiu de la divisió és “seduir els consumidors”, mentre ha evitat dir si alguna de les subzones servirà per recuperar els elaboradors escindits com a Corpinnat. D’altra banda, respecte la venda de Freixenet i Codorniu a capital estranger, Pagès ha assegurat que és això “ha obert oportunitats” per a tot el sector.