Publicado 8/2/2019 15:45:59 +01:00CET

Xavier Prats, alt funcionari de la CE, és investit doctor honoris causa per la URV

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Prats assenyala que l'educació ha d'evolucionar per ser "una subscripció vitalícia amb accés al coneixement universitari"

ACN

Tarragona.-L'alt funcionari tarragoní de la Comissió Europea (CE), Xavier Prats, ha estat investit aquest divendres doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Prats és actualment assessor especial de Teach For All, una organització global sense nim de lucre per ampliar oportunitats educatives arreu del món. A la CE, fins al setembre de 2018, va ocupar diversos crrecs de director general, de Salut Pública i Seguretat Alimentria (2015-2018), d'Educació i Cultura (2011-2015) i de Treball (2007-2010). El nou honoris causa ha fet un allegat per transformar el projecte d'integració europea a través de l'educació, la qual ha defensat que ha d'evolucionar i convertir-se en "una subscripció vitalícia amb accés al coneixement universitari".

Prats ha defensat que l'educació ha de canviar "tal i com la coneixem" i ha de combinar la cincia, les humanitats i les arts, "per desenvolupar productes que es necessitaran en el futur per afrontar la diversitat" i per facilitar als estudiants una adaptació "al canvi permanent". "El professorat no ha de ser de transmissor d'informació, sinó que ha d'inculcar el pensament crític i el pensament estratgic per combinar diferents informacions, entendre altres disciplines i distingir l'important de lefímer", ha demanat. Xavier Prats, nascut a Tarragona, és llicenciat en Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid, i va fer la carrera de Cooperació de Desenvolupament del Centre Internacional des Hautes Études Méditerranéennes de París i la carrera d'Estudis Europeus del College of Europe de Bruges, Blgica.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)

 3. 3

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- L'alcalde de Lleida recolza la decisió de confinar el Segrià

 5. 5

  Glovo ultima un acord per incloure tots els mercats de proveïments d'Espanya a la seva plataforma

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista