Publicado 14/2/2019 18:24:57 +01:00CET

Vodafone proposa indemnitzacions de 50 dies per any treballat als 1.200 treballadors que vol acomiadar a l'Estat

Els sindicats mantenen una vaga per dilluns i dimecres de la setmana per pressionar abans de l'última reunió amb la direcció

ACN

Barcelona.-L'equip de direcció de Vodafone ha proposat indemnitzar amb 50 dies per any treballat amb un mxim de 30 mensualitats els 1.200 treballadors que vol acomiadar a l'Estat espanyol, segons han explicat fonts sindicals properes a la negociació. A més, ara posa sobre la taula la possibilitat de fer-se crrec dels costos de la jubilació fins als 62 anys per tots els empleats de 55 anys. Els sindicats mantenen una vaga pel dilluns i dimecres de la setmana per pressionar abans de l'última reunió amb la direcció, prevista pel 22 de febrer i en la qual els representants laborals decidiran si firmen o no. Després d'aquesta trobada, es comunicar "l'impacte" real que tindr l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), ha explicat Albert Buxadé, Director General de Vodafone per Catalunya.

D'aquesta manera, la direcció ha millorat la darrera oferta que oferia pagar a cada treballador acomiadat entre 33 i 45 dies per cada anualitat. En una primera proposta, l'empresa havia plantejat pagar 20 dies per any treballat, el mínim que permet la reforma laboral aprovada pel govern del PP si l'acomiadament es basa en causes objectives. A més de les aturades dels dies 18 i 20 de febrer, els sindicats animen a la plantilla a manifestar-se aquest dissabte a dos quarts de dotze al passeig de l'ngel de Barcelona. Fonts sindicals han assegurat que esperen "millores" concretes en la negociació aquesta setmana que permeti signar l'ERO a finals de la setmana que ve.