Publicado 13/03/2019 14:36CET

Una vintena de productors agroalimentaris de proximitat ja poden usar la marca 'Horta de Lleida'

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Els sollicitants pertanyen als sectors agrari, ramader i a la comercialització

ACN

Lleida.-Una vintena de productors de proximitat ja poden usar la marca 'Horta de Lleida', el nou distintiu creat per la Paeria amb l'objectiu de difondre els valors de qualitat alimentria, bellesa paisatgística i conservació del medi ambient associats amb l'Horta de la capital del Segri. La nova imatge es vincula fonamentalment a productes agroalimentaris produts a l'entorn de Lleida, per també es pot associar a altres serveis i experincies que puguin sorgir a l'Horta, com per exemple el turisme rural. El regidor Joan Queralt anima els productors de l'Horta a adherir-s'hi ja que "permetr diferenciar els productes agraris i serveis produts o oferts a l'espai agrari de l'Horta conforme principis de tradició, traabilitat, qualitat i sostenibilitat".

El regidor d'Hbitat Rural i Sostenibilitat de la Paeria considera que la marca 'Horta de Lleida' ha de ser "una eina cabdal per crear identitat al territori i generar valor afegit que permeti un major desenvolupament econmic". Per Joan Queralt, la nova marca "permetr diferenciar els productes agraris i serveis produts o oferts a l'espai agrari de l'Horta de Lleida", per tal que "els consumidors puguin localitzar clarament aquells productes d'aquest mbit geogrfic, i que han estat produts o oferts conforme als principis de tradició, traabilitat, qualitat i sostenibilitat". Segons el regidor, aquests valors, s'han de traduir "en un impacte positiu des del punt de vista social, de l'economia local, del medi ambient i de la identitat territorial".Queralt va presentar aquest dimarts al vespre la nova marca davant d'una trentena de nous productors interessats en fer servir el nou distintiu per identificar els seus productes i serveis. Els temes que més van interessar als assistents van ser el control de l'origen dels productes, les accions de promoció de la nova marca, la qualitat dels productes de l'Horta i com les cooperatives poden participar amb la marca, entre altres qüestions. Fins ara, una vintena de productors agroalimentaris, des de petits pagesos fins a grans empreses, ja han presentat la sollicitud a la Paeria per poder fer ús de la nova marca. Pertanyen als sectors agrari (fruita, horticultura i plantes aromtiques), ramader (boví, porcí) i a la comercialització (botiga de barri i majoristes).A banda dels agricultors i ramaders, poden sollicitar la marca totes aquelles empreses que distribueixen (majoristes) o comercialitzen (com ara botigues, restaurants i serveis de ctering) els productes de l'Horta. I, també aquelles empreses que ofereixen serveis compatibles amb el sector agrari (agroturisme, lleure i serveis agraris, entre altres).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés