Publicado 22/2/2019 8:01:57 +01:00CET

Vergés aposta pel CAP del Raval a la capella de la Misericrdia si no es pacta un altre lloc abans de les municipals

La consellera de Salut afirma que qui ha d'oferir una solució és l'Ajuntament de Barcelona

ACN

Barcelona.-Alba Vergés aposta en un article d'opinió que publica 'Ara' que el CAP del Raval ha d'anar a la capella de la Misericrdia si no es pacta un altre lloc abans de les eleccions municipals del maig. La consellera de Salut es mostra disposada a analitzar les últimes propostes que l'Ajuntament ha fet arribar a Cultura per ampliar el Macba, l'altre equipament que es disputa la capella, per alerta que les alternatives no poden suposar allargar els terminis per disposar del nou CAP. Sobre les alternatives, la consellera sí ha marcat una línia vermella: no construir el centre sanitari en un solar on hi hagi una subestació elctrica com sha previst en algun projecte. De moment, per, afirma que l'únic espai que l'Ajuntament ha ofert fins ara en condicions d'acollir el CAP és la capella.

Vergés també ha volgut subratllar que la polmica no fa xocar el seu departament amb el que lidera Laura Borrs. Cultura no est enfrontada amb Salut ni Salut est enfrontada amb Cultura, ha escrit a l'article. En tot cas ha indicat que cal una solució per als dos equipaments i que qui lha doferir és lAjuntament de Barcelona.Sobre el solar on hi ha la subestació elctrica, la consellera admet que si traguessin aquest equipament elctric Salut no tindria cap problema per acceptar el projecte. Al contrari, resultaria més fcil construir un edifici nou que reformar la Misericrdia. Per sembla que treure la subestació elctrica i moure-la de lloc resulta impossible, per la qual cosa, el projecte té poques opcions de tirar endavant.Pel que fa a les últimes i noves propostes que lAjuntament ha fet arribar a Cultura per ampliar el Macba, Vergés es mostra disposada a estudiar-les, perqu el més important és tenir un CAP nou i que es pugui construir rpidament. La consellera opina que el lloc és el menys important, per de cap de les maneres aix vol dir que renuncin a la capella de la Misericrdia. Ens podem obrir a altres alternatives, per no poden suposar allargar els terminis per disposar del nou CAP, adverteix Vergés. Per aix puntualitza que si abans de les eleccions municipals aquestes noves propostes no són viables, llavors la solució segur que ha de passar per construir el CAP a la capella de la Misericrdia.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  L'ACA i l'ICFO desenvolupen un sistema de mesura ràpida de la qualitat de les aigües de bany

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona