Publicado 24/07/2019 14:31CET

Vens de Sant Antoni denuncien "mala praxi" en la retirada de la teulada d'amiant de l'antic Cinema Urgell

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Demanen més implicació a les institucions perqu legisli i s'impliqui en la problemtica dels desamiantats a la ciutat

ACN

Barcelona.-Els vens de Sant Antoni afectats per la retirada de la teulada d'amiant de l'antic Cinema Urgell han denunciat "mala praxi" en la retirada de la coberta que ocupa el centre de l'illa de cases. Més en concret, els afectats han assenyalat els treballs que es van fer dijous passat, quan segons denuncien, es va produir una acumulació de plaques contaminants damunt la coberta, amb el risc que el pes en pogués provocar l'enfonsament i, en conseqüncia, la dispersió de partícules nocives. Per tot aix, els afectats han lamentat la falta d'implicació i sensibilitat de les institucions, especialment del Districte de l'Eixample de l'Ajuntament, del Departament de Treball de la Generalitat i de l'Agncia de Salut Pública de Barcelona.

La portaveu dels afectats, Lena Martí, ha lamentat que la introducció de mesures de seguretat per als vens en aquest tipus d'actuacions depengui de la resposta dels vens i de la bona voluntat de l'empresa que s'ocupa de l'obra. "Si hi hagués una legislació, la gent estaria més tranquilla a l'hora de dur-se a terme aquests treballs de retirada d'amiant, ja que ara mateix l'única via que tenim és la reivindicació venal", ha denunciat. A més, Martí també ha lamentat la falta de "recursos i esforos" per retirar les teulades d'amiant que queden a la ciutat, moltes de les quals afirma que "ja han arribat al final de la seva vida útil".Per tot aix, els vens han lamentat que l'empresa Bonpreu, responsable de les obres, no hagi tingut en compte les recomanacions de seguretat proposades pel supervisor del projecte del Districte, que en un informe previ a l'inici de les actuacions havia proposat la installació d'una coberta sobre la teulada. Els afectats denuncien que els responsables del projecte els van assegurar que la implementació de la cobertura o 'bombolla' no es podia dur a terme per un problema tcnic, malgrat que segons asseguren, el tcnic supervisor, en el seu informe, afirmava que la collocació d'aquesta mesura de seguretat era possible "sempre que la propietat acceptés l'increment de temps i de cost que suposa".Pel que fa a dijous passat, els vens també han denunciat que a més del risc d'enfonsament, en aquell moment no funcionava cap dels lectors de partícules que hi ha installats al voltant de l'obra. En aquest sentit, Martí ha lamentat que, a causa d'aix, els vens tampoc saben "si s'ha produt la dispersió de partícules contaminants".Per altra banda, la portaveu dels vens afectats per la retirada de la coberta, que han rebut el suport d'altres collectius, com els treballadors del metro, els jubilats de Macosa-Alstom o els vens del mercat de l'Abaceria, també ha anunciat que la Federació d'Associacions de Vens de Barcelona (FAVB) té la intenció d'iniciar una campanya a partir d'octubre per a installar punts d'assessorament al llarg de tota la ciutat. "La intenció és que, davant la falta de solucions per part de l'administració, hi hagi una persona a cada barri amb la formació suficient per orientar a les persones o grups que es puguin trobar en una situació com la nostra", ha explicat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés