Publicado 18/4/2019 14:39:54CET

Veïns de Ciutat Vella demanen un pla de xoc contra la pèrdua de població al districte per les dificultats per fer-hi vida

L'impacte de la massificació turística i la presència de clubs de cànnabis, entre les principals queixes dels veïns a la Síndica

ACN

Barcelona.-La pressió immobiliària, la manca de comerç de proximitat i la massificació turística han provocat que el districte de Ciutat Vella perdi població. Això és que han denunciat els veïns i les entitats del districte a la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, a qui han assenyalat la necessitat de fer un pla de xoc contra la pèrdua de població al districte. Després d'haver-se trobat amb veïns i entitats en dues ocasions en els darrers mesos, Vilà ha apuntat que, entre les principals queixes del veïns, es troba l'impacte de la massificació turística en el model econòmic del barri, una ordenança de terrasses que consideren que està feta per als propietaris de locals i no per als veïns i la presència de clubs de cànnabis.

Els veïns consideren que l'activitat turística al barri està massificada i aquest és un dels problemes més greus que pateixen. Especialment, denuncien que el turisme té aspectes negatius sobre el districte, com per exemple la presència d'activitats il·legals, soroll, ocupació de l'espai públic i incivisme, entre d'altres. Pel que fa a l'Ordenança de terrasses, els veïns critiquen que, malgrat van contribuir a fer-la través de processos participatius, finalment ha estat aprovada segons la voluntat dels propietaris dels locals i no del veïnat. A causa de la pèrdua de població al districte, els veïns alerten que progressivament va havent-hi menys infants i també menys places escolars. Defensen que el padró no reflecteix necessàriament, en el cas del Gòtic, les persones que hi viuen, perquè moltes persones hi segueixen empadronades després de llogar el seu pis com a habitatge turístic. "Cal un pla de xoc per tal d'aconseguir que el barri no segueixi perdent població", reclamen les associacions veïnals. Clubs de cànnabis i màfies Una de les qüestions que més preocupen als veïns del districte, segons ha informat la Síndica, és la presència de clubs de cànnabis. Critiquen que, quan se'n tanca un d'il·legal, se n'obre un altre en un ubicació diferent. Pel que fa a la seguretat, els veïns consideren que els problemes estan vinculats a la droga i a la presència de màfies d'origen italià i rus. És per aquest motiu que demanen estudiar els vincles d'aquestes xarxes amb la incidència en el lloguer de locals i habitatges, així com l'activitat que es desenvolupa al voltant dels clubs de cànnabis.Satisfets amb la interlocució amb el Districte de Ciutat VellaEn canvi, els veïns valoren positivament la recollida d'escombraries al districte, ja que creuen que s'han millorat els horaris. També estan satisfets amb la tasca del servei d'intervenció en situacions de pèrdua de l'habitatge, l'execució de processos participatius, la bona interlocució amb el Districte de Ciutat Vella, la lluita per evitar la contaminació acústica, les actuacions per detectar i tancar habitatges turístics il·legals, l'existència de l'Escola Bressol Carabassa i les tasques de neteja.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.