Publicado 15/11/2019 11:12:57 +01:00CET

La variant de la Granja d'Escarp pot ser una realitat durant el 2021

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

El projecte per construir el vial s'enllestirà l'any vinent, segons l'acord del Territori i Sostenibilitat amb l'Ajuntament

ACN

Lleida.-El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha compromès a tenir enllestit el projecte per construir la variant de la Granja d'Escarp (Segrià) a mitjans de l'any vinent, cosa que permetrà adjudicar els treballs a finals del 2020 per tal que s'executin durant el 2021. Així ho han acordat en la reunió mantinguda entre el director general d'Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, amb l'alcalde de la localitat, Manel Solé, i els regidors Esther Teixidó i Francesc Borbon. El projecte constructiu de la variant de la Granja d'Escarp, d'uns 600 metres de llargada, ha d'unir la rotonda d'entrada al poble amb el camí del Molí, a l'alçada de la Sardana. Aquesta actuació disposa de la partida econòmica corresponent en les despeses previstes per a infraestructures viàries de Territori i Sostenibilitat.

Per tal concretar aquest compromís, consistori i Generalitat tenen previst signar un conveni entre finals d'aquest any o principis del vinent. En aquest document també s'establirà que la Generalitat cedeixi la titularitat del vial d'entrada a la població, uns 300 metres de la carretera LP-7041, en favor de l'Ajuntament. Al mateix temps, la Generalitat es compromet a dur a terme actuacions de millora de la pavimentació d'aquest tram, per tal que aquest traspàs es faci d'acord amb les obres d'urbanització que s'estan endegant des de l'Ajuntament de la Granja d'Escarp.D'altra banda, Flores va informar que Territori i Sostenibilitat redactarà durant el 2020 un projecte de millora i condicionament de la carretera de Mequinensa, actualment de titularitat municipal, amb l'objectiu d'executar les obres corresponents i assumir, per part de la Generalitat, la seva titularitat.