Publicado 21/08/2019 14:00CET

Valls recupera la font lluminosa de la Manxa després danys en desús

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Una vintena de brolladors oferiran múltiples jocs daigua en moviment amb alades de fins a tres metres

ACN

Valls.-Valls recuperar la font lluminosa de la cntrica rotonda coneguda com la Font de la Manxa. Lactuació semmarca en una reforma integral daquesta font ornamental, que va deixar de funcionar fa fora temps enrere. La Junta de Govern de lAjuntament de Valls ha aprovat, de manera definitiva, el projecte de recuperació per un import de 137.000 euros. La font mantindr la seva particular forma de trvol i incorporar nova illuminació subaqutica amb llums de tecnologia LED. Així, tindr 19 brolladors que permetran múltiples jocs daigua en moviment i assoliran alades de tres metres en el seu punt central i de fins a dos metres en els extrems. La font, dissenyada per Carles Bugas- projectista entre daltres de la Font Mgica de Montjuc a Barcelona-, es va estrenar lany 1971, coincidint amb les Festes Decennals.

En aquest sentit, la nova Font de la Manxa ser capa de mostrar a lespectador un espectacle de llum, aigua i color duna hora sense repetir cap seqüncia, segons informen fonts municipals. La inversió comportar també la renovació completa de la installació de canonades daigua, neteja i filtratge i installació elctrica. El nou quadre de control estar connectat amb fibra ptica, amb la qual cosa es podr comandar a distncia per introduir nous moviments daigua i jocs de llum. Daltra banda, la font disposar d'un equip de filtració daigua per vidre actiu, un sistema dalt rendiment que permet reduir el consum daigua en un 30%. També sha previst installar mecanismes daturada o de reducció de pressió dels brolladors daigua en cas de vent, per evitar que laigua mulli fora del vas. La font lluminosa es troba al mig de la plaa Font de la Manxa, punt neurlgic del centre de Valls i eix vertebrador de la ciutat i les antigues entrades per les carreteres de Montblanc i del Pla, el passeig dels Caputxins i els carrers Anselm Clavé i Jaume Huguet. El consistori ha aprovat el projecte de reconstrucció de la font ornamental coincidint amb la reforma urbanística que ja sest executant a lentorn de la carretera del Pla -entre les places de la Font de la Manxa, el Passeig dels Caputxins-, així com els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat de Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés