Publicado 22/01/2019 11:27CET

Valls denuncia el Govern a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per filtrar un requeriment que li va enviar

El document demanava al candidat que facilités informació sobre una emissora pirata que l'havia entrevistat

ACN

Barcelona.-La candidatura de Manuel Valls ha presentat una denúncia davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per la filtració d'un document enviat a Valls el 10 de gener passat des de la Direcció General de Mitjans de Comunicació del Departament de Presidncia de la Generalitat. En aquest requeriment es demanava al candidat que facilités el nom i l'adrea d'una emissora de rdio que l'havia entrevistat, "ali a la seva situació administració i creient que el programa només s'emetria per Internet". El document va arribar a la premsa, diu la candidatura, "fins i tot abans que arribés a mans de l'interessat".

Valls ha respost el requeriment per també ha presentat aquesta denúncia, on demana iniciar una investigació per esbrinar "qui i com es va facilitar una cpia de la comunicació a la premsa", imposant-se les sancions i multes pertinents. El document, remarca el comunicat, feia mfasi que totes les dades facilitades per Valls estaven protegides per la Llei de protecció de dades i el reglament europeu 2016\/679. La candidatura de Valls ha destacat que el candidat no sabia que era una rdio pirata, per en tot cas ha subratllat que l'exprimer ministre francs va concedir aquesta entrevista per denunciar que la població llatina est desatesa a Barcelona. També ha denunciat que no es reparteixin llicncies a rdios llatines tenint en compte que hi ha 180.000 llatinoamericans vivint a la ciutat, més del 10% de la població. "Barcelona, com a capital vocacional de Llatinoamrica que és, epicentre d'una enorme industria cultural en llengua castellana, hauria d'incorporar en el seu dia a dia tot el potencial de la comunitat llatina", conclou el comunicat, que constata que la falta de llicncies de rdio i la filtració d'aquest requeriment són "dos signes inequívocs que l'actual Govern de la Generalitat no governa per a tots i que utilitza tots els seus recursos per impedir que veus discrepants canvin l'estatus quo d'una societat que est dividida".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés