Vall d'Hebron implanta l'ús d'imants en cirurgia pediàtrica per evitar el nombre d'incisions

Publicado 9/11/2018 14:31:50CET

La tècnica permet moure les vísceres de manera menys invasiva i agressiva que l'habitual sense deixar cicatrius visibles

ACN

Barcelona.-L'Hospital Vall d'Hebron ha començat a utilitzar per primera vegada a l'estat espanyol, imants per realitzar intervencions quirúrgiques a pacients pediàtrics. És una nova tècnica que permet el moviment de les vísceres de manera mínimament invasiva i menys agressiva que les habituals. Es pot utilitzar en un gran nombre de cirurgies sense deixar cicatriu visibles ja que la tracció de les vísceres és una maniobra habitual en qualsevol tipus de cirurgia. Fins ara, s'han realitzat amb la tècnica, intervencions digestives, toràciques, urològiques i oncològiques i sempre amb resultats d'èxit i sense complicacions quirúrgiques.

La tècnica consisteix en la introducció dins el cos d'uns petits imants amb pinces que permeten agafar i moure les vísceres amb l'ajuda d'un imant exterior fixat a la taula d'operacions que es pot moure en qualsevol direcció. L'instrumental s'introdueix a través d'un port quirúrgic de 10 mil·límetres o mitjançant una única incisió de la mateixa mida, a través del melic que queda amagada en aquest. D'aquesta manera es redueix el nombre d'incisions i d'instrumental quirúrgic i els professionals aconsegueixen una millor exposició dels teixits sobre els quals intervenen, de manera que no necessiten introduir més instrumental per manipular-los. El cap de secció de Cirurgia Digestiva i Toràcica Pediàtriques de Vall d'Hebron, Carles Giné, explica que si s'exposen millor els teixits, com permeten fer els imants, l'execució quirúrgica és 'més precisa' i per tant 'més segura pel pacient. Per exemple, amb aquesta cirurgia es pot extreure la vesícula biliar a través del melic sense necessitat de més incisions. Actualment, Vall d'Hebron treballa per reduir encara més les dimensions dels imants, que ara són de 10 mm de diàmetre i en l'adaptació d'altres instruments amb l'objectiu d'aconseguir cirurgies menys agressives i obtenir encara millors resultats. Giné explica que la cirurgia amb imants encara és una 'tècnica naixent' a l'Estat i la voluntat és desenvolupar-la al màxim perquè les possibilitats que s'obren 'són immensos'.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.