Publicado 10/10/2019 18:52CET

La URV llana el repte de transformar el model energtic de la Catalunya Sud

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

La universitat i la Diputació de Tarragona desenvoluparan projectes per impulsar accions concretes

ACN

Tarragona.-La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat el punt de trobada de diferents iniciatives medi ambientals i energtiques de la Catalunya Sud en el tancament de les jornades Emergncia climtica i transició energtica. Han estat les primeres daquestes característiques organitzades per una universitat de lEstat i han servit per llanar el repte de transformar el model energtic de les Terres de lEbre i del Camp de Tarragona, així com posar en valor el potencial del territori. En la trobada hi han participat científics, tcnics de diferents mbits, empresaris, polítics o representants sindicals, que han aportat diferents punts de vista sobre com sha dafrontar el canvi climtic en un territori que en patir molt les conseqüncies.

En el debat shan plantejat diferents missions per dur a terme en el futur, com ara portar a la Ribera dEbre una fbrica de bateries de nova generació que permeti reactivar el teixit industrial de la comarca, abans que daquí uns anys tanquin les centrals nuclears dAscó i Vandells. També sha parlat de fomentar el cooperativisme energtic entre ciutadans.Una de les conclusions a les quals sha arribat és que qualsevol acció que es realitzi haur de ser a partir dunir esforos entre diferents actors, un fet que suposa un canvi respecte la manera tradicional de fer les coses. En aquest sentit, el vicerector de la URV, Francesc Díaz, ha apuntat que si des del territori surten iniciatives potents que es basin en la gestió prpia de lenergia, els polítics no shi poden negar.Per tal dimpulsar iniciatives daquest tipus a les Terres de lEbre, la rectora de la URV, María José Figueras, ha avanat que amb la Diputació de Tarragona presentaran propostes a les convocatries dels Projectes d'especialització i competitivitat territorial (PECT) per tal dobtenir finanament. Daltra banda, Figueras ha expressat la seva satisfacció pel bon funcionament de les jornades i per haver atret més dun centenar de persones, i ha deixat la porta oberta a organitzar una segona edició.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés