Publicado 02/10/2020 14:42CET

Urbanisme dona llum verda a la millora d'equipaments docents i assistencials a l'Urgell i el Segrià

A la Cooperativa de la Fuliola, dos centres educatius de Tàrrega i la residència de Vilanova de la Barca

ACN

Lleida.-La Comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat aquest divendres projectes d'impuls de l'activitat econòmica i de millora i ampliació d'equipaments docents i assistencials a l'Urgell i el Segrià. Així, ha donat l'aprovació definitiva a la modificació de planejament que permetrà ampliar la Cooperativa de la Fuliola (Urgell) i mantenir un taller de reparació de maquinària agrícola. També la construcció de pistes esportives a l'Institut Alfons Costafreda i l'ampliació de l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega. Finalment, l'ampliació d'una residència de gent gran a Vilanova de la Barca, amb sis dormitoris més.

Respecte a la Cooperativa de la Fuliola, la modificació implica diversos canvis de classificació de sòls on el planejament municipal, de 2003, preveia desenvolupaments que no s'han arribat a dur a terme. Aquests sòls s'aprofitaran ara per possibilitar l'ampliació de les activitats econòmiques existents. El canvi afecta tres àmbits del municipi que sumen una superfície total de 141.921 metres quadrats.Un sector de sòl urbanitzable a 300 metres a l'oest del nucli de Boldú, de 104.446 metres quadrats, que passarà a ser sòl no urbanitzable. El planejament municipal preveia que la Cooperativa es traslladés a aquest àmbit, cosa que no ha estat possible, i per això ara els sòls reverteixen a l'ús agrícola. També una parcel·la de propietat privada de 4.796 metres quadrats, a l'oest de Boldú, on hi ha un taller de reparació de maquinària agrícola. Es canvia la seva qualificació, el que permetrà incrementar l'ocupació de la parcel·la, del 80 al 100%. En aquest mateix àmbit, es crea un nou sector, amb 4.035 metres quadrats per a usos industrials, a continuació de l'actual zona industrial. Per tant, contribuirà a impulsar l'activitat econòmica del municipi concentrant el consum de sòl i evitant la dispersió. L'àmbit on es troba actualment la Cooperativa, de 6.151 metres quadrats, que inclou també les parcel·les limítrofs. Aquí s'elimina la previsió que feia el planejament municipal d'ubicar-hi usos residencials en cas que la cooperativa acabés traslladant-se, cosa que no ha tingut lloc. Per tant, tota la superfície d'aquest àmbit es proposa com a sòl urbanitzable, amb una superfície total de sòl de 32.679 metres quadrats. La Comissió ha aprovat definitivament aquesta modificació de planejament, considerant que s'adequa a les necessitats de creixement de l'activitat econòmica del municipi, minimitzant la dispersió del sòl. No obstant, condiciona la seva entrada en vigor a la presentació d'un text refós amb algunes especificacions de caràcter tècnic.Millora d'equipaments docentsD'altra banda, s'ha aprovat la modificació del planejament municipal de Tàrrega per guanyar 3.916 metres quadrats, que permetran la construcció de pistes esportives per donar servei a l'Institut Alfons Costafreda i per a la futura ampliació de l'Escola de Capacitació Agrària. Els terrenys ja formaven part dels equipaments contigus a l'Institut i eren de titularitat pública, però estaven qualificats simplement com a equipament comunitari. La modificació aprovada els assigna específicament la categoria d'equipament docent.Finalment, la Comissió ha emès informe favorable a l'ampliació de la residència per a gent gran Sant Roc, a Vilanova de la Barca (Segrià) amb sis dormitoris més. L'actuació consisteix en construir 259 metres quadrats de sostre addicionals sobre una terrassa existent, situada a la planta primera de l'edifici.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Els Serveis Socials de Barcelona atenen més de 56.000 persones des d'esclat de la pandèmia de la covid-19

 2. 2

  La PAHC atura dos desnonaments al centre històric de Manresa

 3. 3

  Els carrers de Lleida queden pràcticament buits després de l'entrada en vigor del toc de queda

 4. 4

  Investiguen una veïna de Palafrugell per un escrit a les xarxes contra un Guàrdia Civil per l'1-O

 5. 5

  A presó un atracador que robava en establiments de Badalona amenaçant amb un ganivet de carnisser

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés