Urbanisme autoritza la millora dels accessos i modernització de les instal·lacions de Fruits de Ponent, a Alcarràs

Publicado 25/9/2019 17:07:33CET

La comissió territorial també ha donat llum verda a l'ampliació de la cooperativa Verge de Carrassumada de Torres de Segre

ACN

Lleida.-La comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha donat aquest dimecres el vistiplau definitiu a tres projectes que permetran impulsar l'activitat econòmica a diferents municipis de la comarca del Segrià. Per una banda, ha informat favorablement el projecte per millorar els accessos i modernitzar les instal·lacions de la central hortofrutícola que l'empresa Fruits de Ponent té a Alcarràs. La comissió també ha aprovat un pla parcial que permetrà l'ampliació de la cooperativa agrària Verge de Carrassumada, a Torres de Segre. Finalment, ha donat conformitat a una modificació del planejament d'Alguaire que permetrà el trasllat i ampliació del taller mecànic Germans Galiano.

A Torres de Segre, la comissió territorial d'Urbanisme de Lleida ha aprovat un pla parcial que permetrà l'ampliació de la cooperativa agrària Verge de Carrassumada, dedicada al comerç de fruita dolça des de fa gairebé 60 anys. La cooperativa es troba en continuïtat a la trama urbana i ocupa una superfície de 6.700 metres quadrats. Amb el nou pla, es podrà ampliar en un solar annex fins a ocupar un total de 12.579 metres quadrats, el que permetrà la construcció de noves naus i l'increment de la seva activitat. D'altra banda, la comissió ha informat favorablement el projecte per millorar i modernitzar les instal·lacions que la cooperativa de segon grau Fruits de Ponent té a Alcarràs, a la carretera de Valmanya amb el Camí de les Coves. D'aquesta manera, es milloraran els accessos, amb l'adequació d'una rotonda i la pavimentació de formigó, i la zona d'aparcament, amb la construcció d'una marquesina. També es construirà una caseta de control d'accessos, s'instal·laran dos mòduls per a serveis als xofers i es regularitzarà un magatzem existent. Aquest projecte es complementarà amb una instal·lació fotovoltaica de 1.220 kW de potència, que ocuparà 13.690 metres quadrats de la coberta de la central hortofrutícola. La col·locació de plaques solars tindrà un cost superior al milió d'euros i permetrà a l'empresa una reducció dels seus costos elèctrics. Finalment, la comissió, que ha estat presidida pel secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, ha donat el vistiplau a una modificació del planejament d'Alguaire que permetrà el trasllat i ampliació del taller mecànic Germans Galiano. L'empresa es troba actualment en una cruïlla del nucli urbà, en un entorn residencial, el que genera problemes de convivència entre els diferents usos i limitacions a l'hora d'ampliar el negoci. El taller es traslladarà a uns terrenys situats en el nucli de la Mata de Pinyana, entre la carretera N-230 i l'antiga fàbrica tèxtil, amb millors accessos. Aquest fet possibilitarà que l'empresa passi d’ocupar 1.500 a 8.000 metres quadrats.