Publicado 05/10/2020 19:09CET

Urbanisme aprova les modificacions per ampliar el CAP de Palafrugell i admetre nous usos culturals al far de Roses

La comissió també ha donat llum verda al canvi per poder rehabilitar el fa i el baluard de Sant Antoni

ACN

Roses .-La comissió d'Urbanisme de Girona ha aprovat definitivament dues modificacions del planejament que permetran ampliar el CAP de Palafrugell (Baix Empordà) i admetre nous usos culturals al far de Roses (Alt Empordà). En el cas de Palafrugell, s'ha donat llum verda al canvi de qualificació d’uns terrenys adjacents, de 418 m2, de residencial a equipament comunitari d'ús sanitari. En aquesta ubicació es podrà construir un edifici de planta baixa més dues plantes d’alçada. Pel que fa a Roses, l'Ajuntament, que disposa de la concessió de les instal.lacions auxiliars del far, impulsa un projecte per rehabilitar els dos edificis –el far i el baluard de Sant Antoni-.

També fer l'entorn accessible, creant un espai cultural relacionat amb el patrimoni i complementar-lo amb un bar-restaurant en els espais que actualment no són necessaris per a l'activitat del far. Amb el canvi, els terrenys del far, el baluard i el seu entorn passen a qualificar-se com a sistema d'equipaments i dotacions, serveis tècnics i sociocultural. L'ús d'equipament serà el principal i es podrà complementar amb un bar, petit comerç i similars. Per fer-ho possible, la comissió ha aprovat una modificació puntual del planejament municipal de Roses que permetrà rehabilitar el far i el baluard i adequar les seves instal•lacions a un nou ús. Es tracta de dues edificacions incloses al catàleg de patrimoni. L’àmbit d’actuació té una superfície de 4.448 metres quadrats.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés