Publicado 06/11/2020 11:27CET

La UPC farà tests ràpids de saliva gratuïts per detectar casos de covid al Campus Nord

Les proves les analitzarà l'Hospital Sant Joan de Déu i els resultats es comunicaran a Salut

ACN

Barcelona.-L'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona farà cribratges voluntaris de detecció ràpida de la covid-19 a la comunitat universitària de la UPC, amb la finalitat de fer el seguiment de la incidència del virus. Entre dilluns que ve, dia 9, i el 27 de novembre, s’habilitaran punts al Campus Nord per realitzar tests d’antigen en saliva, sense cost ni cita prèvia. Els tests es faran de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, en els punts habilitats davant de la Consergeria del Campus Nord de la UPC, a Barcelona, i a la sala polivalent del mateix campus. L’estudiantat, el PDI i el PAS de la UPC que es vulgui fer el test, que serà gratuït, no necessitarà cita prèvia.

En els punts habilitats al Campus Nord, s’oferirà informació i es proporcionarà el kit de material per fer el test, així com les instruccions per a la correcta recollida de la mostra de saliva. És indispensable incloure el número de targeta sanitària en emplenar la documentació amb les dades personals. Les mostres s’hauran de lliurar a la sala polivalent del Campus, des d’on es portaran, diàriament, a l’Hospital Sant Joan de Déu per a que s’analitzin i des d’on s’informarà dels resultats al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.Els resultats estaran disponibles, en un màxim de 48 hores, a l’espai digital personalitzat de La Meva Salut. A banda d’això, els casos positius rebran una trucada telefònica del CAP.Amb la realització d’aquest cribratge voluntari organitzat per la UPC en col·laboració amb l'Hospital Sant Joan de Déu, la universitat vol oferir als diferents col·lectius de la comunitat universitària una forma de prevenció i detecció ràpida del virus. S’està treballant per ampliar la realització d’aquests tests a la resta de campus de la UPC, en col·laboració amb institucions sanitàries de proximitat. El cost d'aquestes proves a la UPC anirà a càrrec de l'Hospital Sant Joan de Déu.Espais per al seguiment de casosAixí mateix, aquest mes de novembre a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV), a Sant Cugat, s’habilitaran temporalment dos espais per a que professionals sanitaris de CatSalut facin el seguiment, mitjançant enquestes telefòniques, de la traçabilitat de possibles casos de contagis del virus entre la ciutadania. L’objectiu d’aquests rastreigs, que es faran de dilluns a diumenge, de 8 a 22 hores, és reforçar la tasca dels serveis de vigilància epidemiològica i del Centre d’Atenció Primària de Can Mates, ubicat a prop de l’Escola.Aquestes accions formen part de l’estratègia del Departament de Salut per agilitzar la detecció de casos positius i contenir la pandèmia causada per la covid-19. S’emmarquen també en el conjunt de mesures que duu a terme la universitat contra la pandèmia, dins la campanya ‘Una UPC protegida’.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés