Publicado 28/9/2019 14:10:08 +02:00CET

Uns 600 vehicles col·lapsen la Gran Via de Barcelona contra la zona de baixes emissions

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

Convocada per la Plataforma d'Afectats per Restriccions Circulatòries, la protesta critica una "mesura classista" i reclama solucions alternatives a Colau

ACN

Barcelona.-Uns 600 vehicles s'han concentrat aquest dissabte al migdia a la Gran Via de Barcelona per protestar contra la zona de baixes emissions (ZBE) que limitarà la circulació dels vehicles més contaminants a la capital catalana. Convocada per la Plataforma d'Afectats per Restriccions Circulatòries (ASOCPARC), la marxa lenta de vehicles ha sortit de l'avinguda Maria Cristina per finalitzar a l'encreuament entre la Gran Via i el passeig de Gràcia. Els vehicles han col·lapsat una de les artèries principals de la capital catalana en un tram de 700 metres fins al carrer Muntaner, deixant lliures només els dos carrils bus. L'ASOCPARC critica que la mesura que es posarà en marxa a partir de l'1 de gener del 2020 "és classista i discrimina", i reclama alternatives al govern de Colau. "La solució no passa per destruir el parc automobilístic i comprar cotxes nous. Això no és ecologisme, és consumisme", sentencien des de l'entitat.

La Plataforma d'Afectats per Restriccions Circulatòries assegura que no tots els vehicles contaminen més per ser antics i reclama revisions personalitzades per registrar les emissions de cada turisme, camió o motocicleta. "S'està atacant un col·lectiu vulnerable i no combatent la problemàtica real", conclouen des de l'ASOCPARC.