Publicado 11/11/2020 12:00CET

La Unitat de Notificació i Seguiment Covid de la regió Metropolitana Sud atén prop de 6.000 pacients durant l'octubre

Pla mitjà de dues professionals de la Unitat de Notificació i Seguiment Covid atenent pacients de la regió sanitària Metropolitana Sud. Imatge publicada l'11 de novembre del 2020 (horitzontal)
Pla mitjà de dues professionals de la Unitat de Notificació i Seguiment Covid atenent pacients de la regió sanitària Metropolitana Sud. Imatge publicada l'11 de novembre del 2020 (horitzontal) - Cedida a l'ACN per l'ICS (ACN)

L'equip destinat a positius de SARS-CoV-2 fa gairebé 21.800 visites telefòniques en un mes

ACN

L'Hospitalet de Llobregat.-La Unitat de Notificació i Seguiment Covid (UNSC) de l'Atenció Primària a la regió Metropolitana Sud ha atès 5.775 pacients durant el primer mes de funcionament. Des que es va posar en marxa el 30 de setembre, ha fet el control d'aquests casos positius de SARS-CoV-2 a través de 21.797 visites telefòniques i 80.000 missatges sms. Es tracta de persones que han desenvolupat símptomes lleus. L'Institut Català de la Salut destaca que aquesta nova unitat ha permès esponjar els equips sanitaris habituals dels CAP, on actualment haurien d'assumir 40.000 seguiments de proves PCR o test antigènics positius. Amb el suport de la UNSC, però, s'encarreguen d'uns 4.500.

Aquesta nova unitat la formen TCAI (personal auxiliar d’infermeria), professionals d’infermeria, administratius i professionals de medicina de família, i està operativa tots els dies de la setmana. L'equip assumeix el seguiment dels pacients des que se'ls notifica el resultat positiu de covid-19 fins l'alta mèdica. El control supervisa l'evolució de la malaltia però també fomenta la prevenció i recalca la importància del confinament i l'aïllament per aturar la transmissió de la infecció. Al mateix temps, la UNSC s’encarrega de l’enviament dels resultats. Els pacients amb PCR negativa reben un SMS i informació relativa a 'La Meva Salut', per la qual cosa ja no es fa necessària la trucada telefònica.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés