Publicado 10/10/2019 12:24CET

Unió de Pagesos es queixa que el Pla de l'Alta Garrotxa no aposti per la conservació de les activitats agropecuries

El sindicat ha presentat un paquet d'allegacions al document de Territori i Sostenibilitat

ACN

Olot.-Unió de Pagesos ha recriminat al Departament de Territori i Sostenibilitat que prioritzi substituir les activitats agrícoles i de gestió forestal per una dinamització natural sense intervenció humana dins del Pla de Protecció del Medi Natural de l'Alta Garrotxa. El document divideix l'espai en tres zones i una d'elles, la del foment de la dinmica natural, preveu reduir el valor de les accions amb intervenció humana per sobre de la dinamització natural tan en els terrenys públics, com en els privats. Per aix, el sindicat ha demanat que aquesta mesura es limiti a les parcelles de titularitat pública. En aquest sentit, el sindicat ja ha presentat un conjunt d'allegacions al Departament per aconseguir millorar el Pla de Protecció del Medi Natural de l'Alta Garrotxa abans de la seva aprovació.

En general, el sindicat ha fet una valoració negativa del document, ja que hi ha molts altres aspectes que no comparteix. Un d'ells és la regulació de l'activitat cinegtica a la zona. Consideren que les mesures que es proposen dificultaran encara més reduir els casos en qu la fauna salvatge afecta els conreus, com ara les contínues incursions dels senglars en els camps de cultiu.Unió de Pagesos també s'ha mostrat contrria a la zona perifrica que envolta la zona protegida de l'Alta Garrotxa, perqu és massa mplia. Segons el sindicat, aquesta representa un 53% de l'espai i molts trams no connecten amb cap altra rea protegida.En relació a les zones de gestió sostenible, el sindicat ha presentat diverses esmenes per tal de garantir la continutat de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals dins de l'mbit del pla. Unió de Pagesos també remarca que les mesures que ha presentat el departament de Territori i Sostenibilitat no estan avalades per cap instrument financer que certifiqui els seus costos i beneficis ni que en garanteixi l'aplicació. Finalment, el sindicat reitera la seva demanda que es garanteixi la participació duna persona representant de les organitzacions professionals agrries més representatives en lrgan gestor del Pla, sobretot tenint en compte la importncia dels terrenys de titularitat privada inclosos a lespai protegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés