Publicado 08/06/2019 19:54

Unes 600 persones omplen el CCCB en la segona edició de 'Fixing the future' per reflexionar sobre l'emergncia climtica

Agencia Catalana de Noticias
ACN

La biodiversitat, els oceans, els aliments, l'agricultura o les ciutats són alguns dels temes tractats en les jornades

ACN

Barcelona.-Unes 600 persones han participat aquest divendres i dissabte en la segona edició de les jornades 'Fixing the future', celebrades al Centre de Cultura Contempornia de Barcelona (CCCB), per debatre sobre la crisi climtica. Una cinquantena d'experts d'arreu del món han narrat des de la seva experincia com busquen solucions a problemes relacionats amb la prdua de diversitat, els oceans, els aliments, l'agricultura, les ciutats i els residus. Entre aquestes veus internacionals hi han hagut els xefs lex Atala, Jock Zonfrillo i Maria Solivelles, que treballen per connectar les persones amb el seu lloc d'origen, tot recuperant les arrels gastronmiques.

"Quantes persones són capaces de reconixer un taronger quan no té taronges?", ha preguntat Atala al públic per corroborar que hi ha una "desconnexió entre els éssers humans i la natura". Així mateix, l'activista de l'agricultura ecolgica Jyoti Fernandes ha animat els assistents a treballar de la pagesia, argumentant que un sistema agrícola i ramader que sigui respectuós amb la diversitat i se sustenti en els petits productors és possible.Altres experts que han intervingut en les jornades, com Prudence Ayebare, Pau Moragas o Kimberley Bell, també han posat l'accent en com es produeixen els aliments que es consumeixen, mentre que els ponents Sacha Correa, Bee Wilson i Toni Massanés s'han centrat en com es cuinen. D'altra banda, en relació a les ciutats del futur, el creador Vicente Guallart, acompanyat d'altres veus expertes en la matria com Carolyn Steel, Geoff Mulgan, Natalia Fishmani i Jochen Sheerer, ha remarcat la importncia de reduir les emissions de dixid de carboni i habilitar més zones verdes als entorns urbans.Coincidint amb la setmana del 'residu zero', Ismal Essome ha explicat la seva experincia com a inventor d'un model d'eco-barques amb ampolles de plstic reciclades. Aquest projecte ha ajudat els pescadors del seu país, el Camerun, que no tenen recursos econmics per comprar noves embarcacions. També han compartit les seves reflexions Lise Honsinger, ferma lluitadora contra el plstic, i Miquell Ballester, responsable de l'empresa ecolgica de telfons intelligents FairPhone. A part, un dels líders del moviment ecologista modern John Elkington, la fundadora de l'empresa energtica Holaluz, Carlota Pi, i la membre del consell europeu de l'empresa Cristina Kenz han aportat la visió de les empreses a l'hora de crear un nou model econmic més sostenible.Per la seva banda, la directora d'Estratgia de Sostenibilitat i Comunicació d'Aigües de Barcelona, Maria Salamero, ha detallat com sensibilitzar els ciutadans per reduir el consum d'aigua, mentre que les portaveus de 'Fridays for future Barcelona' han reclamat als partits polítics una resposta davant l'emergncia climtica. Una crisi que no afecta igual els homes que les dones, tal com ha denunciat lactivista per la igualtat de gnere Sandra Sotelo.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés