Publicado 08/11/2019 17:18CET

La UGT de Lleida presenta una desena de denúncies per vulnerar drets dels treballadors durant la campanya de la fruita

Agencia Catalana de Noticias
Agencia Catalana de Noticias - ACN

ACN

Lleida.-La UGT-FICA de les Terres de Lleida ha presentat aquesta campanya de la fruita deu denúncies, motivades principalment per la vulneració de les taules salarials, el no pagament de les hores extraordinries, la manca d'allotjament i\/o per conductes disciplinries injustificades. Tot i que les organitzacions agrries parlen de "campanya exemplar", el sindicat considera que "any rere any, la situació no millora". "La vulneració de drets dels treballadors continua sent molt present encara ara", segons el secretari general de la UGT-FICA a Lleida, Xavier Perelló. El sindicat reclama més recursos a les administracions i que "quan s'inici la temporada estiguin les taules salarials signades", aspectes que la UGT considera "claus" per a "una campanya de la fruita en condicions".

La UGT de les Terres de Lleida ha elaborat un informe de la campanya agrria 2019 per fer balan dels resultats d'enguany. El sindicat ha ats entre els mesos de febrer i octubre un total de 293 persones, tot i que amb el repartiment de documentació i fulletons als afectats calcula que aquest assessorament podria haver arribat a un miler de persones. De l'informe se'n desprn que el perfil tipus dels temporers que treballen a la fruita és majoritriament d'un home, d'entre 26 i 46 anys, i d'origen afric. La UGT destaca que el 74% de les atencions són motivades per la necessitat d'informació laboral en relació amb el salari, al conveni collectiu o a les indemnitzacions a percebre, entre altres aspectes, segons ha explicat Antoni Dolcet, responsable del Camp i Cambres de Fruita de la UGT-FICA de les Terres de Lleida.I, és que després d'aquest treball de camp principalment durant els mesos d'estiu, el sindicat "ha continuat detectant gent amb contracte dormint al carrer i persones que cobren per sota del salari que li pertoca per conveni", entre altres incompliments relacionats amb els drets laborals dels treballadors. La UGT-Terres de Lleida considera "imperdonable" aquesta situació i, per aix, es compromet a treballar des d'ara per a una campanya de la fruita 2020 "amb totes les garanties".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés