Publicado 10/3/2020 12:00:58 +01:00CET

La UGT critica la "patacada" d'autònoms a comarques gironines perquè se n'han perdut 2.500 des de principis del 2019

La portaveu de la sectorial d'autònoms de la UGT, Sandra Zapatero, i el secretari general del sindicat a comarques gironines, Xavier Casas, aquest 10 de març del 2020. Pla general (Horitzontal)
La portaveu de la sectorial d'autònoms de la UGT, Sandra Zapatero, i el secretari general del sindicat a comarques gironines, Xavier Casas, aquest 10 de març del 2020. Pla general (Horitzontal) - Xavier Pi (ACN)

El sindicat proposa al govern espanyol que impulsi un nou sistema de cotització en funció dels ingressos reals

ACN

Girona.-La UGT ha criticat que les comarques gironines han perdut gairebé 2.500 autònoms des de principis del 2019. El sindicat assegura que això suposa una autèntica "patacada", perquè el gruix d'aquestes baixes no són causa directa de la regularització dels falsos autònoms, sinó que la majoria venen del sector serveis (com ara l'hostaleria, la restauració i el comerç). A més, la UGT destaca que dos de cada deu autònoms gironins es veuen forçats a abandonar l'activitat abans d'un any perquè no els surten els números, i que fins al 81% no tenen assalariats o no es poden permetre contractar ningú. Per millorar la situació del col·lectiu, el sindicat proposa al govern espanyol impulsar un nou sistema de cotització en funció dels ingressos reals.