Publicado 18/4/2019 20:24:47 +02:00CET

UGT i CCOO demanen a la Generalitat que contesti el requeriment del govern espanyol sobre les pagues extres

Representants sindicals surten "tranquils" d'una reunió amb Batet per aclarir si s'impugnaria el decret llei que permet els pagaments endarrerits

ACN

Barcelona.-Els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT) han demanat al Govern de la Generalitat que contesti el requeriment sobre les pagues extres que ha enviat el ministeri de Política Territorial i Funció Pública. Representants dels sindicats han fet aquesta crida després de reunir-se amb la titular d'aquesta cartera, Meritxell Batet, a la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Els representants laborals han preguntat a la ministra si tenia la intenció d'impugnar el decret-llei que permet els pagaments endarrerits, tal com ha denunciat el Govern aquest dijous. En la trobada, Batet ha garantit que el el govern socialista "no posar impediments" perqu es puguin retornar les pagues i ha aclarit que la carta tramesa és un "procediment habitual" per negociar aspectes tcnics amb comunitats autnomes. "Hem sortit tranquils", ha assegurat Carles Villalante, representant d'UGT.

Segons Villalante, aquest és un procediment administratiu que "no trenca" l'acord firmat amb els sindicats i convalidat pel Parlament de Catalunya. "Aquesta voluntat es portar a terme i es desenvolupar com est pactada i aix és el més important de la trobada", ha assegurat.En el seu torn, Joan Maria Sentís, de CCOO, ha agrat a Batet que rebés rpidament la delegació sindical per aclarir una qüestió que "amonava molt" els representants dels treballadors públics. Sentís s'ha mostrat "tranquil" i ha reconegut que les acusacions de la Generalitat els han "espantat molt". En aquesta línia, Villalante ha criticat que els partits utilitzin el "patiment" dels treballadors públics "com a moneda de canvi" en el debat electoral.Per aix, el delegat sindical ha instat el Govern a parlar, a "donar la informació que calgui" i, en definitiva, a respondre el requeriment en el termini indicat "perqu si no tindríem un problema". Per aquest motiu, Sentís ha remarcat que Batet no ha parlat "en cap moment" de recurs d'inconstitucionalitat. "És un procés administratiu. Si les dues parts volen resoldre-ho, no hi ha d'haver cap problema per cobrar el que hem de cobrar", ha dit.