La UGT anima a participar en la marxa unitària contra la sentència per "reclamar drets, llibertats, cohesió social i diàleg"

Publicado 25/10/2019 17:39:59CET

En canvi, CCOO va anunciar que s'apartava de la mobilització perquè creuen que no és "prou transversal"

ACN

Barcelona.-La Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT) ha animat a participar en la manifestació unitària de rebuig a la sentència del procés convocada per l'ANC i Òmnium Cultural per aquest dissabte a Barcelona. En un comunicat, el sindicat ha assegurat que "mai" defalliran en "reclamar drets, llibertats, cohesió social i diàleg", uns valors que "són més necessaris ara que mai". "Hem participat i participarem en tots els espais compartits i plurals per a reforçar la cohesió i la convivència", han afegit. L'organització sindical dirigida per Camil Ros s'ha desmarcat de la posició de l'altre sindicat majoritari a Catalunya, Comissions Obreres (CCOO), que es va apartar de la convocatòria a mitja setmana perquè no la consideraven "prou transversal".

Fonts del sindicat van explicar ren el seu moment que CCOO va prendre aquesta decisió després que les entitats independentistes convoquessin la manifestació sota unes consignes que no havien estat pactades i que no responien a l'espai "més enllà de l'independentisme" on creuen que s'hauria de situar la mobilització contra les condemnes.En el comunicat d'aquest divendres, la UGT es fa seu el manifest i el lema de la manifestació, Davant subscrit per més de 500 entitats i fet públic el passat 14-O a la plaça de Sant Jaume, un cop coneguda la sentència. Alhora, han recordat que participen en la marxa "des del màxim respecte a tota la nostra afiliació, defensant la pluralitat, que és allò que més ens identifica". Per això, demanen que "cadascú actuï en funció de les seves conviccions personals".