Publicado 20/03/2019 11:51CET

La UdG selecciona els dotze estudiants d'entre les 174 sollicituds per rebre una beca salari

Agencia Catalana de Noticias
ACN

Les ajudes estan dotades amb un total de 6.000 euros repartits en deu mensualitats

ACN

Girona.-La Universitat de Girona (UdG) ja ha anunciat els dotze alumnes de grau seleccionats per rebre una beca salari. La UdG ha rebut un total de 174 sollicituds per optar a aquesta beca, tot i que només 148 reunien les condicions necessries. Es tracta d'un tipus d'ajuda que es paga amb fons exclusivament de la universitat i la peculiaritat és que s'ingressen 600 euros al mes a cada alumne, com si fos un salari. L'objectiu és compensar als estudiants amb ingressos baixos amb un sou per tal que no hagin de buscar altres feines per pagar-se la universitat i puguin dedicar-se en exclusiva als estudis. Cada beca consta de 6.000 euros que es reparteix en deu mensualitats, que correspon a la durada del curs universitari.

Les beques salari que ha engegat aquest curs la Universitat de Girona són les primeres ajudes amb fons públics que provenen del mateix centre i que es reparteixen en format de salari de tot l'estat espanyol. En altres centres com la Universitat Pompeu Fabra o la Universitat de Barcelona, hi ha iniciatives similars per les ajudes estan convocades per fundacions o altres entitats.Tot i que aquest any només s'han donat dotze beques, la voluntat és anar creixent en nombre cada any fins arribar a les 33 ajudes anuals. L'objectiu és que els estudiants estiguin més esgraonats possible i així facilitar que hi hagi més relleu entre alumnes que acaben les carreres i els que comencen a l'hora de rebre aquestes beques.De totes les sollicituds rebudes, un 67,2% eren dones, mentre que el 32,7% eren homes. D'altra banda, la majoria dels estudiants que han demanat aquesta beca eren de nacionalitat espanyola (un 86%), un 5% dels estudiants eren de nacionalitat africana i un 3% provenien de Sud-Amrica. A més, la mitjana d'edat dels sollicitants és d'entre 21 i 22 anys.Els estudiants escollits formen part d'estudis molt diversos. L'mbit sanitari predomina amb la meitat dels estudiants escollits, en qu tres alumnes són de Medicina i tres més d'Infermeria. La resta, estudien Administració i Direcció dEmpreses, Pedagogia, doble titulació de Biologia i Biotecnologia, doble titulació de Dret i Cincies Polítiques i de lAdministració, doble titulació dAdministració i Direcció dEmpreses i Economia i doble titulació de Mestre dEducació Infantil i Mestre dEducació Primria.La facultat dEducació i Psicologia és la que té més alumnes sollicitants (22,6%) seguit de la Facultat de Cincies (17,4%) i la Facultat de Dret (15,1%). Els ajuts tenen sollicitants de tots els cursos acadmics: des de primer (33,72%) i segon (17,44%) fins a tercer (21,51%) i quart (4%). També hi ha sollicitats de cursos més avanats cinqu (4%) i sis (0,5%), en els casos de graus més llargs com Arquitectura i Medicina.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés