Publicado 29/04/2019 13:33CET

La UB impulsa un Campus de les Arts en el recinte de Can Ricart

Ser un espai de 6.800 metres quadrats per a l'ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors

ACN

Barcelona.-La Universitat de Barcelona impulsar un projecte de Campus de les Arts en el recinte de Can Ricart, al 22@. Ser un espai de 6.800 metres quadrats per a l'ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors a Catalunya, en la línia de les propostes del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de Catalunya (CoNCA). Estar especialitzat en recerca i formació artístiques, amb serveis i activitats comuns per als diferents centres que imparteixen aquest tipus d'ensenyaments. Aquest projecte, que busca crear un espai d'excellncia, est participat per Generalitat, Ajuntament de Barcelona i diferents centres d'educació.

Bé cultural d'inters nacional, Can Ricart es convertir en un espai de referncia i contribuir a forjar un marc institucional compartit entre aquests centres, apunta la UB en un comunicat. Acollir grups i projectes de recerca sobre la base de la cooperació entre els diferents centres, i organitzar msters oficials i programes de doctorat. També shi ubicar lObservatori dels Ensenyaments Artístics de Catalunya, que analitzar la informació relativa a loferta i la demanda docent del sector. També treballar en el campus un equip de professionals que faran tasques de promoció i valorització dels diversos centres com a conjunt, de manera que samplifiqui el potencial de la seva presncia social i internacional.Construt el 1853, Can Ricart estava destinat en el seu dia a la fabricació destampats i va estar actiu fins a lúltim quart del segle XX. Es tracta dun edifici representatiu del patrimoni industrial de Barcelona i de Catalunya. LAjuntament, propietari del recinte, va cedir a la UB lany 2015 lús de la nau industrial principal i dalguns edificis annexos.Est previst que la rehabilitació i adequació de Can Ricart per acollir el Campus de les Arts comenci lany 2020, amb un pressupost duns 14,2 milions deuros. La UB est explorant diverses fonts de finanament per tirar el projecte endavant: els fons propis, malgrat els recursos limitats de la universitat, i els del Ministeri de Foment, el programa FEDER i lInstitut per a la Diversificació i Estalvi de lEnergia (Ministeri per a la Transició Ecolgica). La rehabilitació inclour la creació daules, un auditori, espais de recerca i creació, despatxos i recursos audiovisuals. El Campus de les Arts, que est obert a la participació dentitats i empreses culturals que shi vulguin sumar, funcionar amb un comit científic i artístic que dirigir lactivitat docent i de recerca, i disposar duna unitat corporativa que gestionar els recursos materials i humans, així com les tasques institucionals i de lObservatori. Per la seva banda, les administracions i els centres docents constituirien els rgans de govern del campus.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés